Kansainvälisen työn asiantuntija Timo Frilander esittäytyy | Tampereen hiippakunta

Kansainvälisen työn asiantuntija Timo Frilander esittäytyy


Tampereen hiippakunnan kansainvälisen työn asiantuntijana on vuoden alusta toiminut Timo Frilander. Tervetuloa, Timo! Timoon voi alkaa tutustua tämän esittäytymisen myötä:

Olen pappi ja pitkän linjan kirkollinen moniottelija. Perheeseen kuuluu rouva ja villakoira sekä kaksi aikuista lasta. Juureni ovat Etelä-Karjalassa, vaikkakin vuodet muualla Suomessa ja maailmalla ovat vieneet murteen mennessään. Puhetta kuitenkin tulee, ja sosiaalinenkin olen.

Hoidan Tampereen hiippakunnan kansainvälisen työn asiantuntijan tehtävää näillä näkymin vuoden 2019 loppuun saakka. Toimenkuvaani kuuluvat muun muassa seurakuntien konsultointi ja tukeminen, yhteydenpito kirkon kansainvälistä työtä tekeviin järjestöihin sekä yhteydenpito Tampereen hiippakunnan neljään ulkomaiseen ystävyyshiippakuntaan.

Innostun uusista haasteista ja mahdollisuudesta löytää tuoreita näkökulmia sekä oppia uutta.

Ihmettelen monenlaisia asioita: kätevää nykyaikaa, jossa ihan kaikki pitää tehdä itse. Jänniä teknisiä härpäkkeitä sekä järjestelmiä, joiden kanssa tuhraantuu luvuttomasti aikaa. Toisaalta ihmettelen myös sitä, kuinka hankalaa maailman parantaminen on ja miten hitaasti ihminen lajina oppiikaan.