Armoa! – Reformaation merkkivuoden viestintä seurakunnissa | Tampereen hiippakunta

Armoa! – Reformaation merkkivuoden viestintä seurakunnissa


Reformaation merkkivuotta vietetään 31.10.2016–5.11.2017 otsikon Armoa 2017! alla. Periaatteina ovat ekumeenisuus, paikallisuus ja tulevaisuus.

armoa

Reformaation merkkivuonna pohditaan reformaation perinteen merkitystä tässä ajassa ja tulevaisuudessa. Merkkivuosi korostaa jatkuvaa uudistumista pysyvän ytimen ympärillä, ja reformoi ihmisiä, seurakuntia, kirkkoa ja yhteiskuntaa. Mitä esimerkiksi nämä ja muut merkkivuoden periaatteet voisivat synnyttää seurakuntien viestintään? Mitä voisimme tehdä laajan osallisuuden näkökulman huomioiden? Millainen merkkivuosi koskettaisi ihmisiä ikään, taustaan, asemaan ja muihin tekijöihin katsomatta?

Tampereen hiippakunta kutsuu seurakuntia viestintäpäivään teemalla Armoa! Viestintäpäivä järjestetään Hämeenlinnassa 14.10.2016. Ohjelmassa on tietoa ja virikkeitä merkkivuoden viestintään. Mukana muun muassa merkkivuoden sihteeri Timo-Matti Haapiainen ja tiedottaja Tuija Helenelund Kirkkohallituksesta.

Seuraavat kaksi virikettä toivotaan otettavan käyttöön kaikkialla Suomessa ja ulkosuomalaisyhteisöissä: Luo tilaa uusille teeseille sekä tee vuoden 2017 helatorstaista laajan osallisuuden kevätjuhla yhteistyöllä. Päivässä Timo-Matti Haapiainen avaa teesien ja helatorstain virikkeitä ja innostaa niiden käyttöön paikallisesti.

Tuija Helenelund puolestaan johdattaa innostumaan merkkivuoden pitämisestä esillä halki koko vuoden 2017 ja sen liittämisestä kaikkeen toimintaan ja viestintään seurakunnissa. Tuija myös esittelee merkkivuodeksi tuotettua materiaalia.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan viestijät kertovat miten merkkivuotta vietetään Hämeenlinnassa, minkälaisia materiaaleja viestintä tuottaa ja minkälaisia sisältöjä viestintäkanaviin on suunniteltu.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen löytyvät täältä21