ETNO-palkinto Lahteen | Tampereen hiippakunta

ETNO-palkinto Lahteen


Etnisten suhteiden neuvottelukunta (ETNO) palkitsi tänään Lahden uskontojen välisen työryhmän. Vuoden 2015 ETNO-palkinto jaettiin toimijalle, joka on parantanut etnisiä suhteita edistämällä ETNOn vuoden 2014 painopisteitä. Niitä ovat uskonnollisten yhdyskuntien tekemä kotoutumista edistävä työ sekä uskonnollisiin ja kulttuurisiin vähemmistöihin kohdistuviin ennakkoluuloihin vaikuttaminen ja vuoropuhelun edistäminen.

Lahden uskontojen välinen työryhmä on esimerkillisesti edistänyt mainittuja teemoja viime vuosien aikana. Palkinnon saaja on toiminut vuodesta 2004 lähtien ja pyrkii edistämään avoimuutta, ymmärrystä ja vuoropuhelua Lahdessa toimivien eri uskontojen välillä. Työryhmä haluaa myös poistaa eri uskontoihin liittyviä harha- ja ennakkoluuloja sekä estää rasismia.

Uskontojen välinen työryhmä toimii itsenäisesti ja tekee yhteistyötä kaupungin ja muiden viranomaisten kanssa tarpeen mukaan. Työryhmä on esittänyt kantansa kaupungille esimerkiksi aikuisten suomenkielen koulutuspaikkojen riittämättömyydestä.

Lahden uskontojen välinen työryhmä on aktiivisesti osallistunut kotoutumista edistävään työhön ja sen tunnetuksi tekemiseen. Lisäksi työryhmä on toiminut esimerkillisesti uskontojen välisen dialogin edistämisessä. Ryhmä aloitti Lahdessa vuonna 2004 ja toiminnallaan se pyrkii edistämään avoimuutta, ymmärrystä ja vuoropuhelua Lahdessa toimivien eri uskontojen välillä. Etnisten suhteiden neuvottelukunta on valtioneuvoston asettama laajapohjainen asiantuntijaelin, jonka tarkoituksena on edistää positiivista kanssakäymistä eri väestöryhmien välillä.

Oikeusministeriön tiedotteen löydät täältä.