Kun haluat hiljentyä | Tampereen hiippakunta

Kun haluat hiljentyä


Jämsän seurakunnassa on suunniteltu ja toteutettu lahja sairaalan osastoille, palvelukodeille ja vanhainkodeille yksityisen ja yhteisen hiljentymisen tueksi.

Laatikko sisältää hiljentymisen tueksi apuvälineitä, muun muassa Uuden testamentin ja psalmit (Gideonien lahjoittama), virsikirjan, hengellisen musiikin cd:n, Ikuiset käsivarret kantavat-rukouskirjan, tuttuja rukouksia, kynttilän ja valkoisen pienen liinan.

– Potilas tai asukas voi itse tutustua laatikon sisältöön ja käyttää, mikä milloin hyväksi kokee. Samoin voi tehdä läheinen yhdessä potilaan tai asukkaan kanssa tai itsekseen, kertoo Jämsänkosken aluekappalainen Timo Pietilä.

– Aina emme itse osaa sanoittaa tuntojamme, silloin avuksemme voivat tulla valmiit rukoukset. Myös hoitoyhteisön henkilökunnalle siitä voi olla tukea.

Jämsäläisten soveltama idea on alun perin lähtöisin Yhteisvastuu -aineistosta, jossa esiteltiin vastaavanlaista saattohoitolaatikkoa.

– Päätimme kuitenkin laajentaa ajatusta laajemminkin hengellisen elämän vahvistamiseen hoitopaikoissa ja – kodeissa. Silloin laatikko voi olla monipuolisemmin esillä ja käytössä. On tärkeää, että hoitoyhteisöjen työntekijät tietävät laatikosta ja sen säilytyspaikasta ja osaavat myös tarjota sitä tarpeen mukaan. Potilaan tai asukkaan hengellistä ja muuta vakaumusta tulee luonnollisesti aina kunnioittaa.

Jämsän seurakunta toimittaa Kun haluat hiljentyä -laatikoita yhteistyökumppaneilleen kaikkiaan 12 kappaletta. Ne on kustannettu Yhteisvastuukeräyksen omaan seurakuntaan jäävistä varoista. Gideonit ovat lahjoittaneet Uuden testamentin ja psalmit.