Kyllä syntinenkin veisata saa | Tampereen hiippakunta

Kyllä syntinenkin veisata saa


Muusikko Jaakko Löytty täyttää ensi vuonna 60 vuotta. Juhlavuoden konserttikiertue kantaa nimeä Hyvät sanat – Taivaallinen Sävel. Kiertueen yhtenä tausta-ajatuksena on kiitollisuus musiikin kuuntelijoita ja käyttäjiä kohtaan. Tampereen hiippakunta julkaisee loppuvuoden ajan Jaakko Löytyn lauluihin liittyviä muistoja ja tarinoita.

 

Helsinkiläinen pastori:

”Minulla olisi periaatteessa montakin laulua, joista voisin kertoa, mutta tärkein kuitenkin on Kyllä syntinenkin veisata saa.

Sairastuin masennukseen v. 1997 ja jotenkin sain Jaakon levyn Ristinkantajat käsiini. Kyllä syntinenkin veisata saa puhutteli jotain mielen sopukoita. Kuuntelin sitä yhä uudestaan ja uudestaan ja sain siitä lohtua – ”voimaannuin” vähitellen. Jokin Jaakon karheassa laulutyylissä, laulun sanoissa ja erityisesti virsimäisessä soinnissa puhutteli. Tunsin, etten ollut yksin. Nyt sitä on hyvä veisata yhdessä seuroissa!”

 

Vuodesta 1971 saakka olen sanoittanut ja säveltänyt lauluja, joilla itsensä ilmaisemisen lisäksi on vain se tarkoitus, että niitä lauletaan ihmisille ja niitä laulavat ihmiset.

 

Mihin Jaakko Löytyn lauluun sinun mielesi palaa?

Onko sinulla muistoja, jotka liittyvät Jaakko Löytyn musiikkiin? Haluaisitko jakaa muiston tai tarinan Jaakolle? Ehkä voisit antaa luvan sen julkaisemiseen nimelläsi tai nimimerkillä?

Muiston voi lähettää sähköpostilla joulukuun 2014 loppuun mennessä tuulia.matilainen@evl.fi

 

Lue myös:

Hyvät Sanat – Taivaallinen Sävel

Sateenkaariunet

Panen käden suulleni ja vaikenen

Puhu, rumpuni puhu

Gospelsankari