Lahden seurakuntien palvelupiste avattiin | Tampereen hiippakunta

Lahden seurakuntien palvelupiste avattiin


Lahden seurakunnat on keskittänyt kaikki keskeiset palvelutoimintonsa yhteen pisteeseen Lahden torin varrelle, jotta ne olisivat helposti saavutettavissa. Aiemmin palvelut sijaitsivat hajallaan Vapaudenkadun, Mariankadun ja Kirkkokadun eri toimipisteissä.

Uusi palvelupiste Vapaudenkadulla avattiin torstaina. Avajaisissa palvelupisteen toimintaa esiteltiin lahtelaisille.

vapaudenkatu_6_aula

Keskusrekisterin asiakaspalvelussa voi sopia muun muassa lapsen kastamisesta, vihkimisen ja hautajaisten järjestelystä. Siellä voi myös tehdä sopimuksen omaisen haudan hoidosta, tilata virkatodistuksen, avioliiton esteiden tutkinnan tai sukuselvityksen.

Diakonian asiakaspalvelussa voi sopia vastaanotosta diakonian työntekijöiden kanssa. Ajan voi varata myös maahanmuuttajatyöntekijälle, vammaistyöntekijälle tai päihdetyöntekijälle.

Missiokaupasta voi ostaa monenlaisia tuotteita seurakuntien lähetystyön tukemiseen. Tuotteet on tehty eettisesti kestävästi. Osa tuotteista tulee kehitysmaista ja osa on puolestaan valmistettu Suomessa ja näistä osa Päijät-Hämeessä. Missiokaupalla on myös oma Missio-mallisto, jonka on suunnitellut Marianne Valola.

Marian Kammari -kahvilaa pitävät yllä vapaaehtoiset. He myös leipovat kahvin kanssa tarjottavat pullat ja muut herkut.

Myös päivystävä pappi on tavattavissa päivittäin palvelupisteen toisessa kerroksessa