Sateenkaariunet | Tampereen hiippakunta

Sateenkaariunet


Muusikko Jaakko Löytty täyttää ensi vuonna 60 vuotta. Juhlavuoden konserttikiertue kantaa nimeä Hyvät sanat – Taivaallinen Sävel. Kiertueen yhtenä tausta-ajatuksena on kiitollisuus musiikin kuuntelijoita ja käyttäjiä kohtaan. Tampereen hiippakunta julkaisee loppuvuoden ajan Jaakko Löytyn lauluihin liittyviä muistoja ja tarinoita.

 

Pälvi Ahoinpelto:

”Nuorempi tyttäreni Soili aloitti koulussa toisen luokan syksyllä 1998. Samoihin aikoihin perustettiin Suomen Lähetysseurassa Helsingissä lapsikuoro, johon tyttö pääsi. Lapset lauloivat viikoittain ja tekivät kivoja ääniharjoituksia kuoronjohtajansa Ansku Vihkon johdolla.

Parin kuukauden päästä kerrottiin, että lapsikuoron ensiesiintyminen tapahtuisi Lähetyskirkossa Tähtitorninmäellä Kauneimpien Joululaulujen 25-vuotisjuhlakonsertissa. Lasten ohjelmistossa olisi ainakin Jaakko Löytyn Sateenkaariunet.

Lapsi alkoi jutella innoissaan, että televisio tulee varmaan kuoroa kuvaamaan. Minä yritin varovasti, pienen unelmaa murskaamatta, selittää, että hyvin harvoin sitä kuorot pääsevät telkkarissa laulamaan. Että nyt ei varmaankaan tule kameroita, mutta tulee paljon yleisöä kuuntelemaan.

Sitten kerrottiin, että Tasavallan Presidentti Martti Ahtisaari haluaa kunnioittaa Kauneimpien Joululaulujen juhlakonserttia läsnäolollaan. Sateenkaariunet-lauluun tulisi solistiksi​ itse säveltäjä.

Konsertissa olivat paikalla kahden tai kolmen televisiokanavan uutisryhmät kameroineen. Sateenkaariunet voivat siis toteutua.”

 

Vuodesta 1971 saakka olen sanoittanut ja säveltänyt lauluja, joilla itsensä ilmaisemisen lisäksi on vain se tarkoitus, että niitä lauletaan ihmisille ja niitä laulavat ihmiset.

 

Mihin Jaakko Löytyn lauluun sinun mielesi palaa?

Onko sinulla muistoja, jotka liittyvät Jaakko Löytyn musiikkiin? Haluaisitko jakaa muiston tai tarinan Jaakolle? Ehkä voisit antaa luvan sen julkaisemiseen nimelläsi tai nimimerkillä?

Muiston voi lähettää sähköpostilla joulukuun 2014 loppuun mennessä tuulia.matilainen@evl.fi

 

Lue myös:

Hyvät sanat – Taivaallinen sävel