Namibian ev.lut.kirkkoon vihittiin uusia pappeja | Tampereen hiippakunta

Namibian ev.lut.kirkkoon vihittiin uusia pappeja


Namibian evankelisluterilaisen kirkon (ELCIN) itäisessä hiippakunnassa, Niimwandin seurakunnassa vihittiin sunnuntaina 26.4. virkoihinsa 17 uutta pappia, seitsemän miestä ja kymmenen naista. Namibian kirkon Itäinen hiippakunta on Tampereen hiippakunnan ystävyyshiippakunta.

Vihityistä suuri osa on diakoneja, jotka erikoiskoulututettiin papeiksi helpottamaan Namibian kirkon akuuttia työntekijäpulaa. Koulutus tapahtui Engelan seurakuntaopistolla vuosina 2012–2014, ja sitä tukivat kolehtivaroin Herättäjä-yhdistys ja useat Tampereen hiippakunnan seurakunnat.

– Kiitämme Jumalaa Hänen armostaan ja rakkaudestaan, ja kiitämme siitä, että Hän yhä lähettää työntekijöitä myös kirkolleen Namibiassa, hiippakunnan piispa Shekutaamba V.V. Nambala sanoo.

namibiassa

Tampereen hiippakunnan edustajana pappisvihkimyksessä oli hiippakunnan Namibia-toimikunnan puheenjohtaja Timo Palander. Palander on Lempäälän kunnan kehityspäällikkö ja Namibian kunniakonsuli Pirkanmaalla.

– Pidin puheen presidentin State of The Nation -ajatusten pohjalta. Sen mukaan kirkko on mukana kansakunnan rakennuksen rakentajana – ei hiekalle vaan kalliolle, Palander kertoo.

Nyt juhlittu ordinaatio oli 57. pappisvihkimys Namibian evankelisluterilaisessa kirkossa. Ensimmäiset papit kirkkoon vihittiin jo vuonna 1925.