Piispalle myönnettiin kunniamerkki: ”Sellainen lämmittää harmaantunutta hämisläistä” | Tampereen hiippakunta

Piispalle myönnettiin kunniamerkki: ”Sellainen lämmittää harmaantunutta hämisläistä”


Piispa Matti Repo vastaanotti marraskuussa Helsingin yliopiston Hämäläis-Osakunnan kunniamerkin. Kunniamerkki luovutettiin Hämäläis-Osakunnan 363. vuosijuhlassa Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla.

”Tampereen piispan virassa hän on vihkinyt useita Hämäläis-Osakunnan entisiä aktiiveja papin tehtäviin ja kaitsenut heidän työtään iloisella ja maanläheisellä olemuksellaan”, osakunnan perusteluissa todettiin.

_mg_0992

Kuva: Ria Iikkanen

_mg_0996

Kuva: Ria Iikkanen

_mg_1004

Kuva: Ria Iikkanen

Hämäläis-Osakunta on perinteisesti myöntänyt kunniamerkin Tampereen hiippakunnan piispalle. Piispa Juha Pihkala sai kunniamerkin vuonna 1997 ja Pihkalaa edeltänyt Paavo Kortekangas vuonna 1982. Revolle luovutetun kunniamerkin myöntämisen perusteluissa mainittiin, ettei piispa Matti Repo kuitenkaan saanut merkkiä vain perinteiden takia, ”vaan ansiostaan ja arvokkaasta työstään hämäläisten ja maailman henkisen hyvinvoinnin edistäjänä”.

Piispa Repo kiitti Osakuntaa huomionosoituksesta omasta ja muiden kunniamerkin saaneiden puolesta. Piispan sanoin ”sellainen lämmittää harmaantunutta hämisläistä”.

Matti Repo oli Hämäläis-Osakunnan jäsen opiskellessaan teologiaa Helsingin yliopistossa 1980-luvulla.

Lue piispan juhlapuhe Osakunta ei ole nurkkakunta