Piispantarkastus käynnistyy jatkossa piispan vierailulla seurakunnassa | Tampereen hiippakunta

Piispantarkastus käynnistyy jatkossa piispan vierailulla seurakunnassa


Piispantarkastusprosessia uudistetaan Tampereen hiippakunnassa. Noin vuoden kestävä prosessi käynnistyy nyt piispan vierailulla seurakunnassa.

Piispa Matti Repo kuvaa piispantarkastusta koko seurakunnan yhteiseksi hankkeeksi, jossa piispa ja tuomiokapituli yhdessä seurakunnan kanssa tutkivat, miten tulisi suuntautua tulevaisuuteen.

– Kun piispantarkastus alkaa, on hyvä kuulla, mitä paikkakunnan ihmisten elämään kuuluu ja miten seurakunta voisi kehittää toimintaansa, jotta se voisi parhaiten palvella. Piispantarkastus on myös hengellinen matka, jolla kuljetaan rukoillen ja Jumalan tahtoa etsien, piispa Matti Repo sanoo.

Ensimmäinen seurakunta, jossa piispantarkastus käynnistyi avauspäivällä, oli Kärkölä. Piispa Matti Repo seurueineen osallistui ensimmäisenä adventtina messuun Kärkölän kirkossa, jonka jälkeen seurakuntalaiset kokoontuivat yhteiselle lounaalle ja keskustelemaan tulevasta seurakuntakeskuksessa. Piispa tapasi kärköläläisiä myös MLL:n toritapahtuman yhteydessä Järvelän torilla.

Kärkölän seurakunnan varsinainen visitaatioviikonloppu on ensi vuoden lokakuussa.

Valokuvat (©Jarkko Juselius) Kärkölän seurakunnan messusta, avaustilaisuudesta seurakuntakeskuksella ja Kärkölän torilta.

Lisätietoja piispantarkastusprosessista Tampereen hiippakunnassa