Puhu, rumpuni puhu | Tampereen hiippakunta

Puhu, rumpuni puhu


Muusikko Jaakko Löytty täyttää ensi vuonna 60 vuotta. Juhlavuoden konserttikiertue kantaa nimeä Hyvät sanat – Taivaallinen Sävel. Kiertueen yhtenä tausta-ajatuksena on kiitollisuus musiikin kuuntelijoita ja käyttäjiä kohtaan. Tampereen hiippakunta julkaisee loppuvuoden ajan Jaakko Löytyn lauluihin liittyviä muistoja ja tarinoita.

 

Jussi Laine:

”Jaakko Löytty on yksi merkittävimpiä hengellisiä vaikuttajia omassa elämässäni. Viime vuosituhannen lopulla tein kesäteologin hommia pienessä maalaisseurakunnassa (Jaakon Kiikoisten naapurissa) ja huomasin, kuinka samaan aikaan rakasta ja raskasta voi ihmisten ja Jumalan kanssa työn tekeminen olla. 12 vuotta vanhan Corsan kehnoista autostereoista huudatin Jaakon Omakuva-kokoelmaa ja samalla rakensin tulevaa pappisidentiteettiä. Surusta tehty, Helsinki-Dakar ja Puhu, rumpuni puhu pitäisi ottaa ordinaatiovalmennusten materiaaliksi. Vieläkin työn oikein rasittaessa tai vetäessä hiljaiseksi palaan näihin lauluihin.”

 

Vuodesta 1971 saakka olen sanoittanut ja säveltänyt lauluja, joilla itsensä ilmaisemisen lisäksi on vain se tarkoitus, että niitä lauletaan ihmisille ja niitä laulavat ihmiset.

 

Mihin Jaakko Löytyn lauluun sinun mielesi palaa?

Onko sinulla muistoja, jotka liittyvät Jaakko Löytyn musiikkiin? Haluaisitko jakaa muiston tai tarinan Jaakolle? Ehkä voisit antaa luvan sen julkaisemiseen nimelläsi tai nimimerkillä?

Muiston voi lähettää sähköpostilla joulukuun 2014 loppuun mennessä tuulia.matilainen@evl.fi

 

Lue myös:

Hyvät sanat – Taivaallinen sävel

Sateenkaariunet

Panen käden suulleni ja vaikenen