Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyi | Tampereen hiippakunta

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyi


Syksyn seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyi maanantaina 15.9.2014. Seurakuntakohtaisia ehdokasmääriä ja ehdolle asettuneita voi tiedustella suoraan seurakunnista ja seurakuntien verkkosivuilta.

Ehdokasmäärän kasvusta voidaan iloita ainakin Lopella.

– Meillä ehdokkaiden määrä kasvoi reilusti. Viime vaaleissa oli 40, nyt 52 ehdokasta, kertoo Lopen kirkkoherra Tuomas Hynynen.

Tampereella seurakuntapäättäjien joukko näyttää uudistuvan reippaasti. Ehdokkaista uusia on peräti 84 %. Ehdokaslistojakin on saatu lisää edellisiin vaaleihin verrattuna.

Lopella ehdokkaaksi lähti kahdeksan alle 30-vuotiasta. Tampereella taas 10 prosenttia ehdokkaista on alle 30-vuotiaita.

Ylöjärven 79 ehdolle lähteneestä kaksi on alle 25-vuotiaita.

– Ja alle 35-vuotiaita tuli yhdeksän, kertoo Ylöjärven seurakunnan tiedottaja Sakari Vanhanen.

Seurakuntavaalien teemana on Usko hyvän tekemiseen. Vaalien ennakkoäänestys on 27.–31.10., ja varsinainen vaalipäivä on isänpäivänä 9.11.2014. Äänestysoikeus on 16 vuotta täyttäneillä evankelis-luterilaisen kirkon jäsenillä.

Kirkon tiedotuskeskus tiedottaa valtakunnallisista ehdokasmääristä maanantaina 22.9. Ensimmäistä kertaa seurakuntavaaleissa on kysytty ehdokaslistojen taustoja, kuten puolue- tai herätysliiketaustaa. Ehdokaslistojen ja ehdokkaiden kaikki tiedot näkyvät 13.10. avattavassa vaalikoneessa.

Seurakunnilla on aikaa siirtää ehdokastiedot valtakunnalliseen tietojärjestelmään perjantaihin 19.9. kello 16 mennessä.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Mari Leppänen, p. 050 413 2867 seurakuntavaalit.fi Seurakuntavaalit Facebookissa ja Twitterissä