Seurakuntavaalit.fi avattiin ehdokkaiden tueksi | Tampereen hiippakunta

Seurakuntavaalit.fi avattiin ehdokkaiden tueksi


Vuoden 2014 marraskuun seurakuntavaalit ovat kirkon tulevaisuuden kannalta merkittävät. Vaaleissa valitaan luottamushenkilöt, jotka päättävät siitä, millainen on tulevaisuuden kirkko, miten varoja kohdennetaan, keitä autetaan, missä ja miten. Seurakuntavaalien teemana on Usko hyvän tekemiseen.

Seurakuntavaalikampanjaa tukeva verkkosivusto on avautunut osoitteessa seurakuntavaalit.fi. Sivusto on kolmivaiheinen. Ensimmäiseksi se painottuu ehdokasrekrytointiin, toiseksi äänestysaktivointiin ja kolmanneksi tulostiedotukseen.

Kevään painopiste ehdokkaiden rekrytoinnissa

Seurakuntavaalivuoden kevään painopiste on ehdokasrekrytoinnissa. Yhteinen ehdokasrekrytoinnin kampanja-aika on 31.3.-20.4. Tuolloin vaalit näkyvät seurakuntien tiloissa ja toiminnoissa, paikallisissa medioissa ja verkossa. Ehdokkaaksi voi asettua 18 vuotta täyttänyt konfirmoitu kirkon jäsen. Ehdokkaaksi asettumisaikaa on aina 15.9. asti.

– Vaalisivut tukevat yhteistä kampanja-aikaa. Vaalisivujen kautta voi ilmoittaa kiinnostuksensa toimia päättäjänä kirkossa. Lomake lähetetään kotiseurakuntaan, josta se välitetään nykyisille ryhmien puheenjohtajille. Tämä on yksi tapa, jolla ehdokkaaksi lähtemisen polkua on pyritty tekemään helpommaksi, vaalien projektipäällikkö Mari Leppänen kertoo.

Seurakuntavaalit näkyvät myös tulevan kesän puoluekokouksissa, hengellisillä kesäjuhlilla, SuomiAreenassa ja useissa muissa isoissa kesätapahtumissa. Varsinainen vaalipäivä on isänpäivä 9.11./KT

Lisätietoja:
Seurakuntavaalien projektipäällikkö Mari Leppänen, p. 050 413 2867, mari.inka.leppanen@evl.fi
seurakuntavaalit.fi
Usko hyvän tekemiseen Facebookissa
Usko hyvän tekemiseen Twitterissä #uskohyväntekemiseen #seurakuntavaalit