Sinut on nähty – Kohtaamisia voimauttavan valokuvan menetelmin | Tampereen hiippakunta

Sinut on nähty – Kohtaamisia voimauttavan valokuvan menetelmin


Huhtikuussa kutsumme sinua kohtaamaan, tulemaan nähdyksi ja näkemään, ja tutustumaan voimauttavan valokuvan menetelmään.

Kyseessä ei ole valokuvauskurssi, joten emme niinkään kysy miten tehdään, vaan mitä kohtaaminen ja nähdyksi tuleminen alkavat synnyttää ja kutsua esiin, niin katsojassa kuin nähdyksi tulleessa. Päivä on myös kurkistus siihen, miten voimauttavan valokuvan menetelmiä voi käyttää työssä.

Kurkistuspäivässä 20.4.2017 ja siihen virittävässä ennakkotehtävässä etsitään ja oivalletaan vahvuuksia ja kauneutta. Ihmisen ääriviivat kertovat ihmisestä jotain, mutta hän, toinen, rakentuu paljon enemmästä. Millaisia näkökulmia tämä avaa omaan työhön ja ihmisten kohtaamiseen? Miltä tuntuu tulla nähdyksi siten kuin itse haluaa? Voisiko tästä avautua näkökulmia kohtaamisen teologiaan?

Teemaan meitä ohjaa ja johdattaa Janakkalassa seurakuntapastorina ja diakoniatyön pappina työskentelevä Kimmo Hurri, joka on suorittanut Aalto-yliopistossa kaksivuotisen Voimauttava valokuva -koulutuksen. Hurri kertoo koulutuksen pakottaneen hänet poistumaan omalta mukavuusalueeltaan.

– Tulin haastetuksi uudella tavalla. Muut koulutukseen osallistuneet eivät olleet teologeja, joten huomasin puhuvani heidän kanssaan aluksi ihan eri kieltä. Tulin haastetuksi myös, koska me kirkossa hahmotamme maailmaa niin pitkälti sanojen kautta. Silloin voi jäädä paljon näkemättä.

Ilmoittautua voit täältä.