Sinut on nähty – Kohtaamisia voimauttavan valokuvan menetelmin | Tampereen hiippakunta

Sinut on nähty – Kohtaamisia voimauttavan valokuvan menetelmin


Syyskuun alussa kutsumme sinua kohtaamaan, tulemaan nähdyksi ja näkemään.

 

tie

Kuva: Kimmo Hurri

Kyseessä ei ole valokuvauskurssi, joten emme niinkään kysy miten tehdään, vaan mitä kohtaaminen ja nähdyksi tuleminen alkaa synnyttää ja kutsua esiin, niin katsojassa kuin nähdyksi tulleessa. Päivä on myös kurkistus siihen, miten voimauttavan valokuvan menetelmiä voi käyttää työssä.

Päivässä ja siihen virittävässä ennakkotehtävässä etsitään ja oivalletaan vahvuuksia ja kauneutta. Ihmisen ääriviivat kertovat ihmisestä jotain, mutta hän, toinen, rakentuu paljon enemmästä. Millaisia näkökulmia tämä avaa omaan työhön ja ihmisten kohtaamiseen? Miltä tuntuu tulla nähdyksi siten kuin itse haluaa? Voisiko tästä avautua näkökulmia kohtaamisen teologiaan?

Aika: keskiviikkona 2.9.2015 klo 9.00–16.00

Paikka: Tampereen tuomiokapituli

Kouluttaja: Kimmo Hurri

Osallistumismaksu 35 euroa. Aamu- ja iltapäiväkahvit, lounas omakustanteinen. Mukaan mahtuu 20 henkeä. Ilmoittautuminen 19.8.2015 mennessä kapitulin tapahtumakalenterin kautta täältä.

KOULUTUSPÄIVÄ TÄYTTYI NOPEASTI, JA ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT. JOS HALUAT ILMOITTAUTUA VARASIJALLE, LAITA SÄHKÖPOSTIA tuulia.matilainen@evl.fi.

Teemaan meitä ohjaa ja johdattaa Janakkalassa seurakuntapastorina ja diakoniatyön pappina työskentelevä Kimmo Hurri, joka on suorittanut Aalto-yliopistossa kaksivuotisen Voimauttava valokuva -koulutuksen.

näyttelykuva_kimmo

– Voimauttava valokuva -koulutus pakotti poistumaan omalta mukavuusalueeltani, ja haastoi minut uudella tavalla. Muut koulutukseen osallistuneet eivät olleet teologeja, joten huomasin puhuvani heidän kanssaan aluksi ihan eri kieltä. Tulin haastetuksi myös, koska me kirkossa hahmotamme maailmaa niin pitkälti sanojen kautta. Silloin voi jäädä paljon näkemättä, Hurri kuvaa kokemustaan.

 

Lisätietoja: Kimmo Hurri, 044 7656 964 tai Tuulia Matilainen, 0400 904 014

Esitteen voi ladata täältä: voimauttava_valokuva_2015

Voimauttavan valokuvan menetelmästä voit lukea lisää täältä