Terhi Törmä uteliaana asessorin tehtävään | Tampereen hiippakunta

Terhi Törmä uteliaana asessorin tehtävään


Vesa Keinonen

Ylöjärven seurakunnan kappalainen Terhi Törmä aloitti syyskuun alussa Tampereen hiippakunnan toisena pappisasessorina.

-Koska olen suorittanut ylemmän pastoraalitutkinnon, niin olin automaattisesti mukana pappisasessorin vaaliasettelussa. Koin, että asessorin tehtävä olisi kiinnostavaa ja uutta työurani tässä vaiheessa.

Törmä määrittelee itsensä ”peruspapiksi”. Pääosan urastaan hän on toiminut seurakuntaviroissa eri hiippakunnissa.

-Ylöjärvellä olen työskennellyt yksitoista vuotta. Papin perustyön lisäksi olen mukana varhaiskasvatuksessa ja oppilaitostyössä koulutuskeskus Valossa.

Terhi Törmällä on myös hiukan kokemusta tutkijana olemisesta ja akateemisesta maailmasta. Hän väitteli vuonna 2015 teologian tohtoriksi aiheesta ”Oma ruumis ja kerronnan kaari”.

-Pohdin siinä, kuinka me ihmiset käytämme sekä oman ruumiimme viisautta että kykyämme hahmottaa elämäämme kerronnallisesti. Olen papin työssäkin heti alusta alkaen huomannut, että meidän oletetaan toimivan järki edellä sanojen ja selittämisen kautta. Kuitenkin ihminen on paljon muutakin kuin se järki ja ajattelu.

Ylöjärven kappalainen odottaa uuden tehtävän tuovan mukanaan kiinnostavia asioita sekä myös uuden oppimista.

-En ole työssäni juurikaan ollut esimiesasemassa, joten hallintoasiat eivät ole entuudestaan minulle tuttuja. Oloni on kuitenkin turvallinen. Tiedän saavani tuomiokapitulissa niihinkin asioihin hyvää perehdytystä.

Uusi asessori näkee Tampereen hiippakunnan toiminnan edistyksellisenä.

-Olen huomannut asian muun muassa piispantarkastuksessa. Se prosessi on parhaillaan käynnissä meidän seurakunnassamme.

Törmä on iloinen siitä, että hän pääsee jatkossa tutustumaan ihmisiin ja seurakuntiin omaa työtä laajemmin. Peruspapille asessorina oleminen on näköalapaikka.

Pappisasessorin tehtävää hoidetaan normaalin työn ohessa. Tämä asettaa kalenterinhallinalle omia paineitaan.

-Olen seurakuntani kirkkoherran kanssa käynyt jo läpi asessorin tehtäviini liittyviä asioita. Saan seurakuntatyöstäni helpotusta kaikkein kiireisimpinä hetkinä, Terhi Törmä sanoo.

Lue myös:

Asessori konsultoi ja kehittää

Asessorin tehtävä on näköalapaikka