Uusien työntekijöiden valmennus – Kaikille kirkon uusille työntekijöille | Tampereen hiippakunta

Uusien työntekijöiden valmennus – Kaikille kirkon uusille työntekijöille


Tampereen hiippakunnan uusien työntekijöiden valmennukseen kutsutaan kaikkia kirkon tehtävissä ensimmäistä kertaa aloittavia työntekijöitä. Valmennus huipentuu yhteiseen messuun Tampereen tuomiokirkossa, jossa piispa myös vihkii papin tai diakonian virkaan. Messun jälkeen Piispantalossa juhlitaan kaikkia kirkon työhön kutsuttuja. Seuraava valmennus alkaa lokakuussa 2017. Valmennus on maksuton.

 

Uusien työntekijöiden valmennus

Tampereen hiippakunnassa on vuosittain kaksi uusien työntekijöiden valmennusta: keväällä ja syksyllä. Valmennus järjestetään yhdessä pappisvirkaan ja diakonian virkaan vihittäville sekä kaikille kirkon työssä aloittaville. Kirkon työssä aloittavilla/aloittaneilla tarkoitetaan heitä, joille kirkko ja seurakunta on työpaikkana uusi.

 

Lisätietoja täältä.

Ilmoittaudu täältä.

 

Ohjeita virkaan vihittäville:

Pappisvirkaan ordinoitavat
Ordinaatiovalmennukseen ja pappisvihkimykseen osallistuminen edellyttää kutsua papinvirkaan ja piispalle osoitettua kirjallista anomusta (ks. ohjeet pappisvihkimysanomuksesta hiippakunnan verkkosivuilta).

Diakonian virkaan ordinoitavat
Tampereen hiippakunnassa diakonian virkaan vihkiminen edellyttää vokaatiota eli sitä, että jokin Tampereen hiippakunnan alueen seurakunta, seurakuntayhtymä tai kirkollinen järjestö on valinnut ordinoitavan diakoniatyöntekijäksi. Hakemuskaavakkeen vihkimistä varten saa hiippakunnan sivuilta.

Valmennuksen sisältö
1. Haastattelut

2. Ensimmäinen lähijakso (2 pv)

3. Väliajan työskentelyt ja perehdyttämisen aloittaminen seurakunnassa

4. Lähijakso (3 pv)

5. Vihkimysmessu tuomiokirkossa ja uusien työntekijöiden juhla piispantalossa

6. Perehdyttäminen jatkuu seurakunnassa

7. Retriitti(2 pv)

8. Mentorointi

Lisätietoja http://tampereenhiippakunta.fi/koulutus/koulutustarjonta/