Ystävyysseurakunta Virossa tai Latviassa? Seurakuntia kannustetaan liputukseen | Tampereen hiippakunta

Ystävyysseurakunta Virossa tai Latviassa? Seurakuntia kannustetaan liputukseen


Seurakuntia kannustetaan osallistumaan Viron, Latvian ja Liettuan itsenäisyyspäivien liputukseen Suomessa. Erityisesti niitä seurakuntia, joilla on virolainen tai latvialainen ystävyysseurakunta, pyydetään kiinnittämään huomiota asiaan ja tarjoamaan juttua paikallislehteen ystävyysseurakuntatoiminnasta liputus- tai sen jälkeisellä viikolla.

Noin puolella kirkkomme seurakunnista on joko oma tai rovastikunnallinen ystävyyssopimus Viroon. Erityisesti näitä suomalaisia ystävyysseurakuntia kannustetaan nostamaan Suomen lippu salkoon 24.2. Viron itsenäisyyspäivän kunniaksi ja tarjoamaan juttua paikallislehtiin koskien ystävyysseurakuntatoimintaa virolaisten seurakuntien kanssa. Sama kannustus koskee luonnollisesti myös Latvian ja Liettuan suomalaisia ystävyysseurakuntia. Latviaan (itsenäisyyspäivä 18.11.2018) yhteyksiä onkin runsaasti – Liettuaan (16.2.2018) ei ole tietojen mukaan solmittu ystävyysseurakuntasiteitä.

Viron juhlavuoden tapahtumista Suomessa voi lukea lisää Viro Suomessa –sivustolla: http://www.virosuomessa.fi/ Mukana on myös joitakin kirkollisia tapahtumia. Sivulle voi myös lähettää tietoa tapahtumista.

Linkki Sakasti-uutiseen: http://sakasti.evl.fi/sakasti.nsf/sp?Open&cid=Content525701