Amerikan terveisiä: Mistä kaikki alkoi | Tampereen hiippakunta

Amerikan terveisiä: Mistä kaikki alkoi


Leirielämää, kesätyötä, Amerikan ihmeitä, uusia ideoita, uskon yhteyttä, kulttuurikokemuksia, monenlaisia näkökulmia, mielenkiintoisia kohtaamisia.

Vuodesta 1992 lähtien yhteensä 731 nuorta aikuista 51 eri maasta on ollut ELCA:lla (Amerikan Evankelis-luterilainen kirkko) leiriohjaajina kesäleireillä. Kun ohjelma alkoi suurin osa ulkomaalaisista leiriohjaajista tuli Itä-Euroopan maista. Tänä vuonna leiriohjaajat tulevat Afrikasta, Aasiasta, Euroopasta ja Etelä Amerikasta.

KUKKIS - 10292501_10152463758907288_6635684361987909431_n

Kaikki tämän kesän leiriohjaajat ympäri maailmaa kokoontuneena yhteiskuvaan. Kuvassa olemme kolmen päivän alkuorientaatiossa Chicagossa, jonka jälkeen kaikki lähtivät omiin leirikeskuksiinsa ympäri USA:ta. Kesän lopuksi kokoonnumme vielä viideksi päiväksi yhdessä Chicagoon jakamaan yhdessä kokemuksiamme.

 

Kaikki alkoi yhden pastorin ja kirjailijan, Herb Brokeringin, unelmasta. Toisen maailmansodan jälkeen ja kylmän sodan aikana Brokering muodosti läheiset suhteet luterilaisten kanssa, jotka elivät Berliinin muurin takana. Hän piti heihin yhteyttä koko sen ajan kun he elivät erotettuina muusta maailmasta. Brokering kävi Berliinin muurin takana tapaamassa kristittyjä ja pitämässä leirejä nuorille yhdessä amerikkalaisten nuorten aikuisten kanssa. Jo ennen kun oli mitään varmuutta siitä, että muuri sortuisi, Brokering sanoi itä-eurooppalaisille: “Kun muuri murtuu, me tuomme teidän nuorianne työskentelemään meidän leireillämme.” Muuri alkoi murtua vuonna 1989.

Vuonna 1992 ensimmäinen 17 hengen ryhmä nuoria aikuisia tuli Saksasta, silloisesta Tsekkoslovakiasta ja Puolasta. Vuonna 1995 ohjelma avattiin myös muille ELCA:n ystävyys kirkoille ympäri maailmaa.

Jokainen ulkomaalainen leiriohjaaja tuo omat lahjansa, erityisesti kulttuurinsa, historiansa, ja kertomukset kotimaastaan, kirkostaan ja omat kokemuksensa leirin käyttöön. Suurella osalla USA:laisista lapsista on hyvin rajoitettu näkemys maailmasta, joka on suurelta osin USA:n median muovaama. Ulkomaalaiset leiriohjaajat tuovat mukanaan erilaisen näkökulman ja auttavat leiriläisiä ymmärtämään ja oppimaan maailmasta ja kristillisestä kirkosta maailmalla. Vastavuoroisesti ELCA antaa näille nuorille aikuisille erilaisen näkökulman heidän kirkkoonsa ja kulttuuriinsa, jonka he saavat oppia kokemuksien kautta.

Näin ELCA on siis pitänyt lupauksensa ja se jatkaa mielenkiintoisten kokemuksien kertymistä leiriläisille ja leiriohjaajille joka kesä!

Mark Burkhardtin tekstiä mukaellen, Heidi Kukkamäki

Lue myös Amerikassa kesän ajan leiriohjaajina toimivien Heidin ja Pertin esittäytyminen.Evankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta