Gospel-sankari | Tampereen hiippakunta

Gospel-sankari


Muusikko Jaakko Löytty täyttää ensi vuonna 60 vuotta. Juhlavuoden konserttikiertue kantaa nimeä Hyvät sanat – Taivaallinen Sävel. Kiertueen yhtenä tausta-ajatuksena on kiitollisuus musiikin kuuntelijoita ja käyttäjiä kohtaan. Tampereen hiippakunta julkaisee loppuvuoden ajan Jaakko Löytyn lauluihin liittyviä muistoja ja tarinoita.

 

Tarvo Laakso, Jaskan bändin ex-kitaristi:

”Jaakko Löytystä tuli välittömästi rippikouluni jälkeen itselleni gospel-sankari.  Hänessä oli särmää, rehellistä retorista kapinaa ja “hengen nostattajaa”. Jaska hauskuutti, lohdutti ja oli empaattinen. Jaska loi afrikkalaisten kokemustensa pohjalta täysin omaperäisen suomigospelin perustan. Jaakko on kuunnellut, eläytynyt ja tuntoja tulkiten lyöttäytynyt rintamaan niiden kanssa, jotka kamppailevat väärin kohdeltuina, niin Suomessa kuin lähetysmailla. Hän on kirjoittanut satoja lauluja, jotka ovat lähteneet lentoon eri puolille Suomea. Jaakko on nerokas säveltäjä, puolisonsa Kaija Pispan kanssa suomalaisen gospel-lyriikan tien näyttäjiä ja oman polkunsa kulkijoita, monesti itsenäisyydessään yksinkin jätettyjä taiteilijoita. Jaakko Löytyn ura on niin moniulotteinen, että sitä ei voi tulkita yhdestä kuulijasta tai liikkeestä käsin.  Eri aikoina, eri paikkakunnilla ja eri kirkollisissa viitekehyksissä hän on luonut elämäntyön, jonka tarkoituksen ja merkityksen kaikessa ristiriitaisuudessaan yksin Jumala tietää.”

 

Vuodesta 1971 saakka olen sanoittanut ja säveltänyt lauluja, joilla itsensä ilmaisemisen lisäksi on vain se tarkoitus, että niitä lauletaan ihmisille ja niitä laulavat ihmiset.

 

Mihin Jaakko Löytyn lauluun sinun mielesi palaa?

Onko sinulla muistoja, jotka liittyvät Jaakko Löytyn musiikkiin? Haluaisitko jakaa muiston tai tarinan Jaakolle? Ehkä voisit antaa luvan sen julkaisemiseen nimelläsi tai nimimerkillä?

Muiston voi lähettää sähköpostilla joulukuun 2014 loppuun mennessä tuulia.matilainen@evl.fi

 

Lue myös:

Hyvät Sanat – Taivaallinen Sävel

Sateenkaariunet

Panen käden suulleni ja vaikenen

Puhu, rumpuni puhu

 Evankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta