Hämeenlinna-Vanajan 60-vuotias Kotikirkko raikasti ilmeensä | Tampereen hiippakunta

Hämeenlinna-Vanajan 60-vuotias Kotikirkko raikasti ilmeensä


tre_hiippakunta-1756-3c616e453a80547f6dfd2f34caf69437Uudistunut Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan Kotikirkko-lehti ilmestyy lauantaina. Lehden logo, koko ja ulkoasu ovat erilaisia kuin ennen.

–    Uusi lehti on raikas, iloinen ja nykyaikainen. Vahvistimme lehden visuaalisuutta ja täsmensimme sisältöä, kertoo päätoimittaja Leila Alivuotila.

Tänä vuonna 60 vuotta täyttävä Kotikirkko välittää tietoa ja elämyksiä, mutta ennen kaikkea kristinuskon iloa, rauhaa ja toivoa.

Lehden uudistus tehtiin rivakasti, sillä kustannussopimus Kotimaan kanssa päättyi viime vuonna. Seurakunta päätti hankkia lehden taiton, ilmoitusmyynnin, painon ja jakelun itse. Lehden graafisesta ilmeestä vastaa hämeenlinnalainen Markkinointiviestintä 42.

–    Lehden uusi ilme vastaa paremmin tätä päivää. Kristinuskon ilo tulee esiin esimerkiksi väreillä. Tavoitteena on kutsua lehden pariin myös aidalla istujia, kuvailee AD Hannu Lipponen.

Kotikirkon kuvat ovat pitkälti kuvaaja Vilja Tammisen käsialaa. Vakituiseen tekijäkaartiin kuuluvat myös toimittajat Janne Villa, Pirjo Silveri ja Lea Karmala.

–    Lehden uudistamisessa on mielestäni onnistuttu hyvin. Värikäs ja rehevä ulkoasu osoittaa, ettei seurakunta ole synkän harmaa eikä elä menneessä, Karmala toteaa.

Lehden sisältö on pääpiirteissään samanlainen kuin ennen. Lukijoille kerrotaan oman seurakunnan tapahtumista, uutisista ja ihmisistä. Tarjolla on myös laajempia, syvälle luotaavia juttuja kristinuskosta ja elämän käännekohdista sekä arkisista elämäntaidoista.

–    Pohdiskelemme elämää yhdessä lukijoiden kanssa. Kristityllä on elämässään toivon vire, jonka haluamme tuoda esiin, kertoo toimittaja Riitta-Sisko Keinonen.

Kotikirkko jaetaan Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan alueella kaikkiin kotitalouksiin, joissa ei ole ilmaisjakelukieltoa. Lisäksi lehti lähetetään postitse niille, jotka ovat kieltäneet mainospostin, mutta haluavat silti seurakunnan lehden. Kotikirkko-lehti ilmestyy tänä vuonna neljä kertaa. Seuraava lehti ilmestyy 11.5.

Lauantaina paperilehtenä ilmestyvä uusi Kotikirkko on jo luettavissa verkossa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan sivujen kautta.Evankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta