Hanne von Weissenberg Tampereen hiippakunnan verkosto- ja yhteisötyön asiantuntijaksi | Tampereen hiippakunta

Hanne von Weissenberg Tampereen hiippakunnan verkosto- ja yhteisötyön asiantuntijaksi


Teologian tohtori, dosentti Hanne von Weissenberg on valittu Tampereen hiippakunnan verkosto- ja yhteisötyön asiantuntijan virkaan.

Von Weissenberg siirtyy hiippakuntaan Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan akatemiatutkijan tehtävästä. Tiedekunnassa von Weissenberg on työskennellyt Suomen akatemian rahoittamassa tutkimuksen huippuyksikössä Pyhät tekstit ja traditiot muutoksessa, jota johtaa professori Martti Nissinen.

veikkosomerpuro

Kuva: Veikko Somerpuro

Verkosto- ja yhteisötyön asiantuntijan virka julistettiin haettavaksi huhtikuussa asiantuntijan viran tultua avoimeksi Jussi Holopaisen siirtyessä Tampereen seurakuntayhtymän hengellisen ohjauksen pastorin virkaan. Viran tehtäväsisältöä haluttiin uudistaa vastaamaan parhaalla mahdollisella tavalla seurakuntien muuttuneen toimintaympäristön asettamiin odotuksiin ja tarpeisiin. Painopisteiksi valittiin verkosto- ja yhteisötyö. Uuden asiantuntijan tehtävänä on ennen kaikkea erilaisten kumppanuusverkostojen rakentaminen ja yhteisötyön kehittäminen yhdessä seurakuntien kanssa sekä kontekstuaalisen teologian kehittäminen.

Kapitulin kehittämistiimissä elokuussa aloittavaa von Weissenbergia innostaa tulevassa työssä erityisesti mahdollisuus kontekstuaalisen teologian tekemiseen ja verkostojen rakentaminen yhdessä seurakuntien kanssa.

– On inspiroivaa olla luomassa tällaista täysin uudenlaista tehtävää Tampereen kapitulissa, joka rohkeasti miettii myös omaa rooliaan uudelleen.

Hiippakuntadekaani Ari Hukari toivottaa uuden asiantuntijan lämpimästi tervetulleeksi.

– Hannen erityisosaamisessa korostuvat vahva kontekstuaalinen raamattuteologia, analyyttinen ja tutkimuksellinen työote sekä vahvat kouluttajan ohjaustaidot. Olemme todella iloisia saadessamme Hannesta tiimiimme dynaamisen kehittäjän.

 Evankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta