Hiippakunnan videofoorumi kokoaa taas keskustelemaan | Tampereen hiippakunta

Hiippakunnan videofoorumi kokoaa taas keskustelemaan


Tampereen hiippakunnan toinen verkossa toteutettava työfoorumi järjestetään ke 9.4. klo 13.00–15.00. Foorumi on osa hiippakunnassa toteutettavaa rakennemuutoksen ohjaustyötä. Tällä kertaa pysähdymme tutkimaan muutosta erilaisten ihmisten tarinoiden kautta.

Tiina Merikanto toimittaja

Tiina Merikanto
toimittaja

Kuka vieraantuu ja mistä?

Foorumin tarkoitus on yhdessä tutkia muutosta tavallisten ihmisten tarinoiden kautta. Sen osana tutkimme vierautta kulttuurisena ilmiönä. Miten se ilmenee? Mitkä asiat nykyihminen kokee läheisiksi ja tärkeiksi ja minkälaiset asiat vieraiksi, oudoiksi ja etäisiksi? Mistä se kertoo? Millaiseen toisin ajattelemiseen ja toisin tekemiseen se meitä kutsuu?

Teimme foorumia varten haastatteluja, joissa kysyimme erilaisilta ihmisiltä heidän kokemuksiaan elämästä, unelmista ja kirkosta. Nämä haastattelut ja yksi myöhemmin julkaistava puheenvuoro aiheesta virittävät meitä yhteiseen keskusteluun. Haastattelujen äärellä kysymme, millaista yhteyttä nykyihminen hakee ja minkä hän kokee tärkeäksi.


Haastattelimme foorumia varten erilaisia ihmisiä. Näiden tarinoiden kautta virittäydymme tutkimaan vierautta. Tässä pieni maistiainen videoista. Kokonaisuudessaan varsinainen video näytetään itse foorumissa.

Foorumin kulku

Foorumissa vuorottelevat keskustelun seuraaminen videolta, seurakunnan työyhteisön oma keskustelu sekä verkkokeskustelu. Paikanpäällä Tampereella keskustelua käyvät teologian opiskelija Kirsi Ojansuu-Kaunisto, seurakunnan luottamushenkilö Raisa Harju-Autti, Tampereen kansainvälisestä seurakunnasta Emmanuel Eneh sekä toimittaja Tiina Merikanto.

Verkkokeskustelu tapahtuu foorumin Facebook-sivulla. Verkkokeskustelutiimiimme kuuluvat tällä kertaa piispa Matti Repo, hiippakuntadekaani Ari Hukari, Jussi Laine, Sakari Vanhanen ja Tuulia Matilainen. Verkkokeskustelu elää foorumissa tavallaan omaa elämäänsä, mutta tästä keskustelusta nostetaan teemoja myös varsinaiseen keskusteluun.

Tekninen toteutus

Edellisen foorumin kokemusten perusteella olemme muuttaneet käytettävän tekniikan toiseksi. Nyt kuva jaetaan seurakuntiin nk. videostreamina, eli kuva on katsottavissa verkkoselaimella. Tekniikka on tuttu esimerkiksi Yle Areenasta. Teknisestä toteutuksesta vastaa Ristimediat ja Ismo Santapukki.

Osallistuminen

Foorumiin osallistutaan työyhteisöinä. Tämä on tärkeää, sillä olennainen osa foorumia on yhteinen keskustelu työyhteisönä. Seurakunnat voivat halutessaan perustaa useampia pisteitä foorumiin osallistumista varten. Yksin omalla päätteellä foorumiin ei kuitenkaan voi osallistua.

Koko hiippakunnan työfoorumi - ohjelma.
119.9 KiB
Lisätietoja...Evankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta