Hyvät sanat – Taivaallinen sävel | Tampereen hiippakunta

Hyvät sanat – Taivaallinen sävel


Mielentilani palaa yhä uudelleen Jaskan lauluun “Toisen päivän iltana”.
Tai tarkemmin juuri laulun nimeen, jossa koen löytäväni armollista lepoa.
Kunnioitan kiitollisena koko Löytyn pesueen kämmenenjälkeä sukupolvien körttikanttoreina, vaikka en itse seurapenkkiin löytäisikään.

 

– Mikko Kuustonen, lupaava nuori lauluntekijä –

 

Mihin Jaakko Löytyn lauluun sinun mielesi palaa? Onko sinulla muistoja, jotka liittyvät Jaakko Löytyn musiikkiin?

Muusikko Jaakko Löytty täyttää ensi vuonna 60 vuotta. Juhlavuoden konserttikiertue kantaa nimeä Hyvät sanat – Taivaallinen Sävel. Kiertueen yhtenä tausta-ajatuksena on kiitollisuus musiikin kuuntelijoita ja käyttäjiä kohtaan.

– Vuodesta 1971 saakka olen sanoittanut ja säveltänyt lauluja, joilla itsensä ilmaisemisen lisäksi on vain se tarkoitus, että niitä lauletaan ihmisille ja niitä laulavat ihmiset, Jaakko Löytty sanoo.

Tampereen hiippakunta kerää Jaakko Löytyn lauluihin liittyviä muistoja ja tarinoita. Muistoja julkaistaan Tampereen hiippakunnan verkkosivuilla ja ne kootaan luovutettavaksi Jaakko Löytylle. Muistojen keräämisen taustalla on Jaakon omin sanoin toive siitä, että ”juhlaväki laajenee”. Tarinoiden myötä hahmotetaan ehkä yhdessä myös ajankuvaa, saadaan talteen ”ikäpolven lävistäviä tarinoita”.

Onko sinulla muistoja Jaakon musiikista? Voisitko jakaa muiston tai tarinan ja antaa luvan sen julkaisemiseen nimelläsi tai nimimerkillä?

Jaakolle lahjoittamasi muiston voit joko kirjoittaa vapaamuotoisesti ja lähettää sähköpostilla joulukuun 2014 loppuun mennessä tuulia.matilainen@evl.fi tai voit jättää sähköpostitse soittopyynnön lyhyttä haastattelua varten.

Löysin Löytyn laulut äitini kautta ollessani 15-vuotias. Toisen päiväniltana oli tuolloin kova sana ja Kahden maan kansalainen nosti kyyneleet silmiin. Viimeksi kun sen lauloin, olin pappani hautajaisissa. Kitara kädessä kappelissa ja toivotin rakkaan papan matkaan tuolla laululla. Teen nykyään työkseni maallista musiikkia, mutta Löytyn musiikki on aina siellä taustalla. Ihmiset riitelevät armosta, Löytty siunaa kaikkia.

– Olli Somero –

 

Jaakko Löytty senegalilaisten työtovereidensa kanssa korjaavat rumpua, Senegal; Kuva: Jyrki Markkanen 1990

Jaakko Löytty senegalilaisten työtovereidensa kanssa korjaamassa rumpua. Kuva: Jyrki Markkanen 1990, Suomen Lähetysseura

 Evankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta