Ismo Savimäki on vuoden kanttori | Tampereen hiippakunta

Ismo Savimäki on vuoden kanttori


Suomen Kanttori-urkuriliiton hallitus on nimennyt vuoden kanttoriksi 2018 Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanttorin, musiikin maisteri Ismo Savimäen. Savimäki vastaanotti palkintonsa Espoon Dipolissa valtakunnallisten kanttoripäivien iltajuhlan yhteydessä 7.2.2018.

Valintaperusteiden mukaan Ismo Savimäki on kehittänyt seurakunnan ja koulun yhteistyötä tavalla, joka tavoittaa suuren määrän lapsia ja nuoria ja innostaa koululaisia laulamaan. Hän yhdistää työssään sekä tavoitteellista kuorolaulua että koululuokkia innostavaa yhteislaulua. Hän on luonut ainutlaatuisen lasten ja nuorten kuorolaulukokonaisuuden seurakunnan alueella. Tällä hetkellä Ismo Savimäen johdolla laulaa Tyttökuoro Aurorina, Hämeenlinnan poikakuoro, Nuorisokuoro Aurora, Vanajan kamarikuoro ja Vox Vanajae -kuoro. Vuosittain kuoroissa on 200–300 laulajaa. Savimäen johtama Vanajan nuorisokuoro valittiin Yleisradion Vuoden nuorisokuoroksi vuonna 2011.

Ismo Savimäki tuli kanttoriksi Vanajan seurakuntaan vuonna 1994. Savimäki on monin tavoin innostanut koululaisia laulamisen pariin. Hän on järjestänyt yhdessä koulujen ja musiikkiopiston kanssa virsikonsertteja, jotka ovat toimineet monille koululaisille porttina kuoroharrastukseen. Viime vuosina Savimäki on kiertänyt Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan kouluissa laulattamassa kolmosluokkalaisia. Savimäen työn tuloksena jo pari tuhatta lasta on osallistunut Sibelius-aiheiseen konserttisarjaan ”Poika, joka katseli puiden latvoja”.

Kanttorin työnsä ohessa Ismo Savimäki on jakanut innostustaan ja osaamistaan eteenpäin muille kanttoreille ja kuoronjohtajille. Hän on kouluttanut lapsi- ja nuorisokuorojen johtajia Suomessa sekä kirkkomuusikoita Inkerin kirkossa. Vuonna 2017 ilmestyi Savimäen kirjoittama Lapsi- ja nuorisokuoron johtajan ABC-kirja, joka tarjoaa tietoa ja käytännön vinkkejä kaikille lasten ja nuorten laulun parissa työskenteleville kuoronjohtajille, opettajille ja kanttoreille.

Ismo Savimäen tavoitteena on ecclesia cantans, laulava kirkko, jossa seurakunta on pääroolissa. Tavoitettaan kohti Savimäki pyrkii tiiviillä kouluyhteistyöllä ja järjestelmällisellä kuorokasvatuksella, jota hän vie eteenpäin niin kanttorina, kuoronjohtajana kuin kouluttajanakin.

Tunnustuksena ansioistaan Vuoden kanttorille 2018 luovutettiin Urkurakentamo Veikko Virtasen lahjoittama Principal-urkupilli seinälaattaan kiinnitettynä sekä Suomen Kanttori-urkuriliiton ja Nordea-pankin rahalahja.Evankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta