Jaakko Löytty , kahden maan kansalainen – MTV3-kanavalla pitkäperjantaina | Tampereen hiippakunta

Jaakko Löytty , kahden maan kansalainen – MTV3-kanavalla pitkäperjantaina


”Tein pari vuotta sitten laulun samaa sukupuolta olevien parisuhteiden puolesta. Se herätti somessa niin härskin keskustelun, että en viitsinyt sitä  kovin pitkään lukea.  Siunattuja-laulullani halusin vain sanoa, että jokaisella ihmisellä on oikeus rakastaa.”

Näin puhuu  itsepäistä ja joskus kiukkuistakin linjaansa vetävä Jaakko Löytty (synt. 1955), kirkon protestilaulajaksi usein mielletty taiteilija. Helmikuun 25. päivänä 60 vuotta täyttänyt Löytty on yhdistänyt  jo yli 40 vuotta jatkuneella urallaan niin rippikoulunuoria, aikuisia kuin varttuneempaakin väkeä –  folkrock-henkisistä lauluista säveltämiinsä uusiin virsiin. 

”Jos jollain on kirkosta omien kokemusten takia negatiivinen käsitys, minä haluaisin musiikillani tuoda korvaavia kokemuksia. Usko ei ole itseensä käpertymistä, se on yhteiskunnallista toimintaa”, hän julistaa.

Jaakko Löytty3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MTV3-kanavan dokumenttielokuvassa Löytty  kertoo musiikkinsa synnystä sekä maailmankuvastaan, johon on vaikuttanut vahvasti Afrikka. Hän kasvoi lapsuutensa Namibiassa ja työskenteli 1990-luvulla  useita vuosia muusikkona Senegalissa. Löytty esittää dokumentissa toivotuimpia laulujaan. Toivojina ja Löytyn merkitystä arvioimassa ovat  mm. näyttelijä Laura Malmivaara, muusikko Mikko Kuustonen sekä Miljoonasateen lauluntekijä Heikki Salo. Oopperalaulaja Esa Ruuttunen tulkitsee yhden Löytyn suosituimmista lauluista.

Jaakko Löytty, kahden maan kansalainen –dokumentin on ohjannut ja käsikirjoittanut Kari Pyrhönen. Kuvaus, äänitys ja valaistus: Rauno Westerlund, leikkaus Olli-Matti Lehtoranta.

——————————————————-

Jaakko Löytty, kahden maan kansalainen

MTV3:

-pitkäperjantaina 3.4. klo 16.30-17.30

-uusinta 1. pääsiäispäivänä su 5.4. klo 12.45

https://www.youtube.com/watch?v=bR2gxfzTHw8&feature=youtu.beEvankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta