Johtamisfoorumi 2015: Kirkon missio ja mutkikas muutos | Tampereen hiippakunta

Johtamisfoorumi 2015: Kirkon missio ja mutkikas muutos


Tampereen hiippakunnan johtamisfoorumissa 2015 tutkimme kirkon missiota ja johtamista mutkikkaan muutoksen keskellä. Johtamisfoorumi järjestetään hotelli Rosendahlissa Tampereella 29-30.1.2015. Johtamisfoorumi on tarkoitettu seurakuntien johtajille ja esimiehille.
Mutkikas, kompleksinen todellisuus

Olemme siirtymässä tietämisen yhteiskunnasta ei-tietämisen yhteiskuntaan. Ilmiöt ja muutokset ovat ennakoimattomia ja yllätyksellisiä, toisiinsa lukemattomin tavoin linkittyneitä. Tämä globaali ison kuvan muutos haastaa uudelleenajatteluun: Miten kirkon missio toteutuu mutkikkaan, jatkuvan muutoksen keskellä? Mitä on johtaminen kaaoksen reunalla?

JOFOkuva2

Ystävyyshiippakunnastamme Manchesteristä saapuu oman näkökulmansa jakamaan piispa David Walker ja manchesterilainen tiimi. Harjoitamme teeman tutkimista tapaustutkimuksen keinoin sekä Tampereen lähikirkkojen alueella että tapauskertomuksen äärellä Rosendahlissa. Yhteistyökumppanimme Humapin organisaatiokonsultti ja tutkija Jukka-Pekka Heikkilä avaa mutkikkuuden merkitystä johtamisen kannalta. Johtamisfoorumin houseband Sakari co huolehtii musiikin ja illan bluesjamien soljuvuudesta.

 

Ohjelma

Torstai 29.1.

klo 9-10    Tulokahvit

klo 10       Kirkon missio Manchesterin ja Tampesterin hiippakunnassa tänään! Miten olemme joutuneet kirkkona ja seurakuntina uudelleen ajattelemaan missiomme? Case Manchesterin hiippakunta, piispa David Walker ja tiimi. Piispa Matti Repo ja tiimi sekä Houseband Sakari Löytty & Make Perttilä, Mirkka Paajanen ja Mikko Löytty.

klo 11.30  Lounas

klo 13.00  Kirkon missio mutkikkaassa muutoksessa ja Case Tampere. Siirrymme lähikirkkoalueille havainnoimaan ja tutkimaan, millaisena kirkon missio ja mutkikas toimintaympäristön muutos näyttäytyy juuri tällä alueella. Mukana Tampereen seurakuntien lähikirkkotiimit.

klo 16.00   Mitä kirkon missiosta alkaa hahmottua nyt? Työskentely jatkuu Rosendahlissa yhdessä koetun yhteen koostamisena ja jäsentämisenä. Mitä manchesterilaiset näkevät sellaista, mitä me emme vielä näe?

klo 17.30  Päivällisbuffet

klo 19-21  Ota skittasi ja kävele stagelle – Bluesjamit Houseband Sakari & co ja Sinä

 

30.1. Perjantaina

klo 8-9      Aamukahvi – hotelliaamiainen hotellissa yöpyjille

klo 9.00    Millainen Jumala kaaoksen reunalla? Piispa David Walker ja pastori Joanna Farnforth

klo 10.00   Johtamisesta mutkikkuuksien keskellä – Case Y-seurakunta Tutkivaa työskentelyä tapauskertomuksen pohjalta, mukana hiippakunnan yhteistyökumppanin Humapin organisaatiokonsultti, senior coach ja tutkija Jukka-Pekka Heikkilä

klo 11.30  Lounas

klo 13.00  Johtajana kaaoksen reunalla – tutkiva työskentely jatkuu – Cynefin neliulottuvuuden simulointia suurryhmässä ja harjoituksen kautta kompleksisuuden jäsentämistä: mitä on johtaminen kaaoksen reunalla?

klo 15.30  Lähtökahvit

Kustannukset: Kurssimaksu 30 €. Majoittuvien kokouspaketti 198 €/2hh ja 237 € /1 hh. Ei-majoittuvat 98 € ilman päivällistä, päivällisbuffetin kanssa 138 €. Majoittumisesta ota yhteys suoraan hotelli Rosendahliin.

Ilmoittautuminen 31.10.2014 mennessä sähköisen koulutuskalenterin kautta.

Tiedustelut: Jussi Holopainen, puh. 0400 910 755 jussi.holopainen@evl.fiEvankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta