Kansainvälistä vastuuta pohtimassa | Tampereen hiippakunta

Kansainvälistä vastuuta pohtimassa


Janakkalan rovastikunnan seurakuntien kansainvälisen vastuun päivään kokoonnuttiin 31.3. Tarinmaan seurakuntatalolle Janakkalassa.

Lääninrovasti Jussi Kauranteen kutsumana tapaamiseen osallistui kirkkoherroja, talouspäälliköitä, lähetyssihteereitä ja -teologeja rovastikunnan kaikista seurakunnista. Ohjelmassa kuultiin terveisiä kolmen kirkollisen järjestön, Kirkon Ulkomaanavun, Suomen Lähetysseuran ja Suomen Pipliaseuran työstä. Hallituksen toteuttamat kehitysyhteistyövarojen 40 % leikkaukset ovat iskeneet rajusti näiden järjestöjen kehitysyhteistyörahoilla tekemään työhön.

mattihuotari_riittasandberg_sls_matleenajarvio_pipliaseura

Kansainvälisen vastuun päivässä olivat mukana Matti Huotari ja Riitta Sandberg Suomen Lähetysseurasta ja Matleena Järviö Pipliaseurasta. Hiippakunnan puolesta mukana oli kansainvälisten asioiden asiantuntija Sakari Löytty.

Kehitysyhteistyövaroista leikattiin vuoden alusta 400 miljoonaa ja tästä kansalaisjärjestöjen tukeen kohdistu noin 50 miljoonan euron leikkaukset. Menetykset kirkollisille järjestöille ovat olleet noin 10 miljoonaa euroa. Järjestöjen työ kohteissa eri puolella maailmaa on vaikeutunut, ja osa hankkeista on jouduttu lopettamaan. Tästä ovat kärsineet kymmenet ja sadat tuhannet avunsaajat. Leikkausten takia on myös järjestöjen henkilökuntaa jouduttu irtisanomaan.

Rovastikunnan kansainvälisen vastuun päivässä keskusteltiin siitä, mihin toimiin seurakunnissa voitaisiin järjestöjen tukemiseksi ryhtyä. Miten kansainväliseen vastuunkantoon maailman hädänalaisista voidaan myös Janakkalan rovastikunnassa osallistua?

osallistujia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitä jos uskaltaisimme ajatella suuria?

Koolla olleet työntekijät olivat yhtä mieltä siitä, että jotain on tehtävissä. Yhdessä päädyttiin ehdotukseen koota seuraavan kolmen vuoden aikana jokaisesta rovastikunnan seurakunnasta ylimääräiset 3€/ seurakuntalainen jaettavaksi Kirkon Ulkomaanavulle ja muille lähetysjärjestöille, joita kukin seurakunta tukee omista talousarviomäärärahoistaan. Ehdotus viedään rovastikuntien kirkkoherrojen seuraavaan kokoukseen ja siitä mahdollisesti eteenpäin kunkin seurakunnan päätöksentekoon. Jos asiasta syntyy päätös, se on kädenojennus järjestöille ja haaste muille hiippakunnan rovastikunnille tulla mukaan yhteisiin talkoisiin.Evankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta