Kriisiviestintäseminaari Lahdessa maaliskuussa | Tampereen hiippakunta

Kriisiviestintäseminaari Lahdessa maaliskuussa


Kriisiviestinnän ajankohtaisista aiheista 31.3.2017 puhumassa YTM Pasi Kivioja Viestintäluotsista, Vantaan seurakuntien viestintäpäällikkö Meri-Anna Hintsala ja Tampereen seurakuntien vs. kehitysjohtaja Jussi Laine. Mukana kommentoimassa myös Kirkon tiedotuskeskuksen tiedotuspäällikkö, pastori, FM Eeva-Kaisa Heikura.

Paikka: Lahden Sibeliustalo

Aika: 31.3.2017

Hinta: 50 euroa, sis. ruokailun ja kahvit.

Kriisiviestintätilanne tulee aina yllättäen. Vaikka tietokoneelta löytyisikin päivitetty suunnitelma tilanteiden varalle, on jokainen tilanne omanlaisensa. Oppia ei ole koskaan liikaa. Tule päivittämään tietosi ja tapaamaan Tampereen ja Helsingin hiippakunnan viestijöitä.

 

Ohjelma:

9.30 Aamukahvi

10.00-11.00 Disinformaatio somessa – miten reagoida hölynpölyyn?
Viestinnän asiantuntija Pasi Kivioja, Viestintätoimisto Luotsi

Fake news, valeuutiset, totena luetut satiirisivustot, asiayhteydestään irrotetut nettimeemit, ilkeät huhut, perättömät väitteet, vaihtoehtoiset faktat… Vääristynyt rinnakkaistodellisuus vyöryy päällemme verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Koko tiedonvälitys on kriisissä. Mistä tunnistaa disinformaation, kun feikki on aivan kuin aito? Väärän tiedon leviäminen voi johtaa viestinnän kriisiin.  Miten kirkon tai seurakunnan pitäisi reagoida niiden toimijoita koskevaan hölynpölyyn?

YTM Pasi Kiviojalla on mediatausta Ilta-Sanomien ja Aamulehden toimittajana, mediatutkijana ja aikakauslehtiin kirjoittavana freelancerina. Lukijat tuntevat hänet mm. Suomen Kuvalehden kolumneista ja Mediaansekaantuja-blogista. Kivioja on toiminut Sanomalehtien Liiton viestintäjohtajana. Hän on median etiikkaa valvovan Julkisen sanan neuvoston jäsen.

11.00-11.30 Keskustelu

Lounas

12.30- 13.15 Kun omatkin kääntyvät vastaan. Kriisiviestintää moniäänisesti. Viestintäpäällikkö Meri Anna Hintsala, Vantaan seurakunnat.

Uusi avioliittolaki pitää kriisiviestintäherkkyyden korkealla. Kuinka luovia kriisiviestinnän vesissä, kun työ ei tuota pikavoittoja?

Viestintäpäällikkö, pastori Meri-Anna Hintsala on toiminut tutkijana Helsingin yliopistossa, ja on kirkkososiologian tohtorikoulutettava. Hän on aiemmin työskennellyt myös muun muassa Kirkon tiedotuskeskuksessa.

Keskustelu ja yhteenveto

14.00-14.30 Kahvi

14.30-15.00 Revi tästä nyt sitten jotain huumoria. Vs. kehitysjohtaja Jussi Laine, Tampereen seurakunnat

Onhan tämä välillä aika surkuhupaista hommaa. Joskus tekee hyvää hymähtää itselleen ja yhteisölleen, joka on välillä niin kovin vakavahenkinen. Huumori voi pahimmillaan polttaa siltoja, mutta parhaimmillaan rakentaa niitä. Itselleen nauraminen vapauttaa pakosta olla aina oikeassa ja selitellä.

Pastori Jussi Laine hoitaa tällä hetkellä Tampereen seurakuntien kehitysjohtajan tehtäviä, mutta somempiseurakunta.com selvitti hiljattain, että Laine on myös kirkon sosiaalisen median vaikuttaja numero yksi.

Lisätietoja: erityisavustaja Kaisa Kariranta, Helsingin hiippakunta tai asiantuntija Tuulia Matilainen, Tampereen hiippakunta (s-postit evl.fi-muotoisia)

Ilmoittaudu koulutuskalenterin kautta.Evankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta