Kutsu yhteiseen rukoukseen Ukrainan puolesta | Tampereen hiippakunta

Kutsu yhteiseen rukoukseen Ukrainan puolesta


Ensi sunnuntaina 16.3. seurakuntia koko Suomessa kutsutaan rukoilemaan messussa yhdessä Ukrainan ja siellä asuvien puolesta.

Tilanne Ukrainassa on herättänyt huolta suomalaisissa. Seurakuntia on lähestytty kyselemällä, miten kirkko reagoi. Monissa seurakunnissa Ukrainan tilanteen puolesta on jo rukoiltu.

Tilanne muuttuu koko ajan ja herättää levottomuutta. Ensi sunnuntaina Krimillä pidetään vaalit, jotka todennäköisesti lisäävät jännitteitä.

Sunnuntain jumalanpalveluksissa tilannetta voisi muistaa yhteisessä esirukouksessa.

Rukousta voi muokata ja soveltaa. (Rukouslaulun nuottien kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla kuvaa. Kuvan voi tallentaa klikkaamalla hiiren oikeanpuoleista painiketta ja valitsemalla Tallenna kuva nimellä. Tallennettuna nuotit voi tulostaa). Rukous löytyy myös täältä.

 

Rukous Ukrainan tilanteen puolesta

 

Pyhä Jumala, rakas Taivaallinen Isä

Rukoilemme Krimin niemimaan asukkaiden puolesta. Uutisista luemme siellä olevien sotilaiden läsnäolosta, kasvavista jännitteistä ja syvenevästä epävarmuudesta. Sinä näet sydämemme ja tunnet meidät. Näet, että tilanne on herättänyt meissä huolta ja levottomuutta.

Rukouslaulu

rukouslaulu

 

 

 

 

Herra, näet Ukrainassa asuvien huolen, kun he elävät levottomuuksien keskellä. Anna heidän kokea keskinäistä yhteyttä ja turvaa Sinussa. Muistuta, että Sinä olet kanssamme myös pelon ja hädän keskellä. Syvennä luottamus siihen, että Sinä kuljetat läpi vaikeiden aikojen.

Rukouslaulu

Herra, varjele että kriisiin löydetään väkivallaton ja rauhanomainen ratkaisu. Pyydämme, että kutsut jokaista ihmistä ja kaikkia kriisin osapuolia rauhaan, rakkauteen ja anteeksiantoon. Sovinnon tie on tulevaisuuden tie.

Rukouslaulu

Herra, lopuksi haluamme muistaa kaikkia kärsiviä joka puolella maailmaa. Vahvista meitä tahtosi toteuttajina. Pyydämme, anna meille sydän, joka sykkii oikeudenmukaisuudelle ja kädet, joilla edistää rauhaa. Annamme sinun haltuusi koko elämämme. Sinä olet meidän rauhamme, Sinä, maailman Vapahtaja.

RukouslauluEvankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta