Kuvagalleria: Tampereen hiippakunnan lähetysseminaari 15.3. Forssassa | Tampereen hiippakunta

Kuvagalleria: Tampereen hiippakunnan lähetysseminaari 15.3. Forssassa


Tampereen hiippakunnan lähetysseminaari järjestettiin lauantaina 15.3. Forssassa.

Seminaari alkoi monikulttuurisella Maailmojen messulla Forssan kirkossa. Liturgina oli Eikka Kähärä ja musiikista vastasi kanttori Ilkka Paavolainen, Sakari Löytty ja ryhmä Candela-kuorolaisia . Matias Roto saarnasi ja hänen puolisonsa Colette Roto lauloi tyttäriensä kanssa. Esirukoilijoina ja tekstin lukijoina oli paikkakunnan eri kielisiä maahanmuuttajia.

Ohjelma jatkui Forssan seurakuntatalolla, jossa hiippakunnan uusi kansainvälisen työn asiantuntija Sakari Löytty kertoi työstään ja jakoi ajatuksiaan siitä miten kirkon missionaarinen tehtävä kutsuu sekä  lähettämään että vastaanottamaan. Lähetyksen ”ikkunan” kautta ollaan saatu kuva maailmasta.

– Meidän on muistettava avata ovet ja toteutettava vieraanvaraista kristillisyyttä ja kutsuttava kasvavaa monikulttuurista maahanmuuttajaväestöä mukaan seurakuntaan.

Kirkkohallituksen lähetystyön keskuksen johtaja, dosentti Risto Jukko esitteli Kirkkojen maailman neuvoston lähetysasiakirjaa ”Yhdessä kohti elämää”. Tammelan kirkkoherra Teijo Peltola toi ekumeeniseen ja universaaliin asiakirjaan kommenttipuheenvuoron paikallisesta näkökulmasta. Lisäksi tutustuttiin joihinkin seurakuntatason lähetyksen käytäntöihin. Forssan seurakunnan emäntä, Ulla Luukkala ja Anita Kreivi Martoista kertoivat suurta suosiota saavuttaneista lähetyslounaista. Seurakunnan johtava nuorisotyönohjaaja Hannu Ylitalo kertoi nuorisotyön lähetysstrategiasta ja lopuksi kuultiin maahanmuuttajan tarina. Lilja Sirelpuu kertoi tiestään Virosta Forssaan ja miten ovet aukenivat hänelle tulla mukaan seurakunnan toimintaan.

Seminaariin osallistui noin 60 henkeä eri puolilta hiippakuntaa. Lähetysjärjestöt, Suomen Lähetysseura, Kylväjä, Suomen ev.lut Kansanlähetys, Pipliaseura ja Sanansaattajat sekä Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys olivat myös edustettuina.

Risto Jukon esityksen voit ladata täältä Risto Jukko_esitys.Evankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta