Lahja | Tampereen hiippakunta

Lahja


Leirielämää, kesätyötä, Amerikan ihmeitä, uusia ideoita, uskon yhteyttä, kulttuurikokemuksia, monenlaisia näkökulmia, mielenkiintoisia kohtaamisia. Tampereen hiippakunta tarjosi keväällä mahdollisuuden kokea elämystäyteinen kesä leiriohjaajana ystävyyshiippakunta Delaware-Marylandin leirikeskuksessa Mar-Lu Ridgessä USA:ssa. Hakemusten perusteella leiriohjaajiksi Amerikkaan valittiin Heidi Kukkamäki ja Pertti Pehkonen. Kesän ajan saamme lukea heidän kuulumisiaan ja tunnelmiaan ystävyyshiippakunnasta.

perttipehkonenmaryland

 

Delaware-Marylandin piispa Wolfgang suomalaisvieraiden kanssa kirkolliskokouksessa.

 

Olemme Heidin kanssa viettäneet erinomaiset kolme päivää Marylandin osavaltion itärannikolla, osallistuen paikallisen hiippakunnan vuosittaiseen kokoukseen, jossa muun muassa päätettiin viettää Rakastan Mar-Lu-Ridgeä -kuukautta. Jokaisessa mahdollisessa välissä ennen ja jälkeen äänestysten on puheita ja amerikkalaista ylistysmusiikkia. Parhaiten näistä puheista, lauluista ja kaikenlaisesta kirkolliskokoustapahtumasta jäi kuitenkin mieleen loppumaton ystävällisyys ja vieraanvaraisuus, eikä ystävällisyys ja vieraanvaraisuus ole vain minun mieleeni jäänyt, vaan tavatessani nopeasti New Yorkin piispa Boumanin hän lämmöllä muisteli, kuinka New Yorkin kirkko sai rahallista apua Suomesta, ja kuinka hän pääsi käymään Suomessa kiittämässä lahjasta, jonka he saivat.

Kun Kristus antaa lapsilleen lahjoja, ovat lapset usein itsekkäitä. Lapset eivät halua jakaa lelujaan, vaan pitää kaiken itsellään. Ne jotka jakavat, jäävät ihmisten mieleen positiivisella tavalla. Ei ole vaikea kuvitella muistavansa, kuka tarjosi illallisen, taikka kuka tarjoutui viemään meitä kaupoille. Kristuksen lahjat ovat paljon arvokkaampia kuin mikään mitä me voimme toisillemme antaa, mutta kuinka ihanaa olisikaan mennä joka paikkaan, ja kuulla kuinka meidän kirkkomme on auttanut monia ja ollut ystävällinen ja jakanut maallisia lahjojaan.

Lahjat, jotka olemme saaneet, ovat kuitenkin usein jaettavissa. Meille on annettu armo, rauha ja ilo Kristuksessa Jeesuksessa, eivätkä ne kulu, jos me niitä jaamme, vaan pikemminkin päinvastoin! Meidän ilomme Kristuksessa kasvaa saadessamme uusia veljiä ja sisaria Herrassamme, eikä armo lopu, vaikka me sitä jaamme monille. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa.

Pertti Pehkonen

 

Lue myös Heidin ja Pertin esittäytyminen ja Mistä kaikki alkoi.Evankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta