Markku Sintonen: Huippuhetket löytyvät kanttorin päivittäisen työn lomasta | Tampereen hiippakunta

Markku Sintonen: Huippuhetket löytyvät kanttorin päivittäisen työn lomasta


Riitta-Sisko Keinonen

Tampereen tuomiokapituli on myöntänyt director cantus -arvonimen Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanttori Markku Sintoselle.

Director cantus (laulun johtaja) on Suomen valtion virallinen arvonimi. Tuomiokapituli myöntää director cantuksen arvonimen kanttorille ansiokkaasta palvelusta. Kirkollista alkuperää oleva arvonimi on laajentunut yleisesti musiikin alalle. Presidentti voi myöntää arvonimen muillekin kuin kirkkomuusikoille.

Kanttori Markku Sintonen on kotoisin Tampereelta. Hän tuli kanttoriksi heti valmistumisensa jälkeen Hämeenlinnan seurakuntaan vuonna 1997.

Sintonen kuvaa itseään peruskanttoriksi, jolle huippuhetket löytyvät päivittäisen työn lomasta.

–          Pidän tärkeänä jumalanpalvelustyötä ja kirkollisten toimitusten – häiden ja hautajaisten – hoitamista. Sitä, miten musiikki voi syventää ja olla osa näitä tapahtumia.

Vanajan kirkon kuoro

Vanajan kirkon kuoro

Sintonen johtaa Vanajan kirkon kuoroa, joka osallistuu usein messuihin ja sellaisiin seurakunnan tilaisuuksiin, joissa tarvitaan musiikkia. Hän painottaa kirkkokuoron toiminnassa seurakuntayhteyttä.

–          En näe itseäni erityisesti konsertoijana. Toki esiinnymme, mutta kuorossani laulavat seurakuntalaiset nauttivat erityisesti yhdessä laulamisesta ja oman panoksensa tuomisesta jumalanpalveluselämään. Useat konsertit ja isotöiset tapahtumat veisivät paljon energiaa, eikä jäisi aikaa osallistua messuihin, joihin myös tarvitsee harjoitella ja valmistautua.

Vanajan kirkon kuoro esiintyy 4. adventtina järjestettävässä Kauneimpien joululaulujen tapahtumassa Hämeenlinnan kirkossa kello 14–22. Päivän aikana lauletaan tämän vuoden Kauneimmat joululaulut -vihkon laulut moneen kertaan. Jokainen saa tulla ja lähteä vapaasti oman aikataulunsa mukaan. Tilaisuus jaksotetaan tunnin välein soivalla Maa on niin kaunis -virrellä.

Sintonen ja Vanajan kirkon kuoro ovat mukana myös loppiaisen jälkeisenä sunnuntaina 10. tammikuuta 2016 Hämeenlinnan kirkon radioitavassa messussa.

–          Tänä jouluna Vanajan kirkon kuorolla on kevyt joulu, emme laula joulun pyhien kirkkotilaisuuksissa, sillä minulla on ensimmäistä kertaa 18 vuoteen vapaata jouluna, Sintonen hymyilee.

Lue myös: Tuomiokapitulissa myönnettiin arvonimiäEvankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta