Musiikki ja keskustelu lisäävät yhteisymmärrystä | Tampereen hiippakunta

Musiikki ja keskustelu lisäävät yhteisymmärrystä


Teksti: Kirsi Airikka/Tuulia Matilainen Kuva: Tampereen Bahá'í-yhteisö

Uskontojen välisen yhteisymmärryksen viikkoa (World Interfaith Harmony Week) vietetään Tampereella ja Lahdessa musiikin ja keskustelun merkeissä helmikuun alussa.

Pyhän musiikin illoissa esitellään eri uskontokuntien musiikkia.

– Tavoitteena on luoda tapahtumasta uskontojen välisen vuoropuhelun taiteellinen kohtauspaikka. Musiikin välittämä pyhyyden kokemus voi olla ihmisillä yhteinen, vaikka he tunnustavat eri uskontoja, miettii Sakari Löytty, kansainvälisen ja monikulttuurisen työn asiantuntija Tampereen hiippakunnasta.

Tampereella järjestelyissä on hiippakunnan ja Tampereen seurakuntien yhteiskunnallisen työn lisäksi mukana Tampereen kaupunki.

– Kaupunki on tehnyt monikulttuurista työtä noin 15 vuoden ajan. On hienoa, että voimme verkostoitua muiden toimijoiden kanssa ja tarjota mahdollisuutta kohtaamiseen eri kulttuureista lähtöisin oleville kaupunkilaisille, iloitsee Maris Reinson Tampereen kaupungin kulttuuripalveluista.

 

Bahá'í

Sahba Frooghi ja Nachidah Ngaleu esiintyvät Bahá’í-yhteisön kuorossa Pyhän musiikin illassa 5.2. uskontojen välisen yhteisymmärryksen viikolla.

 

 

Pyhän musiikin illassa Tampereen ortodoksisen kirkon kuoro esittää ortodoksista jumalanpalvelusmusiikkia ja Vox Audiens -lauluyhtye laulaa varhaiskeskiajan pyhiä lauluja.

Sergei Korelov on pietarilaissyntyinen lauluntekijä, joka esittää uutta venäjänkielistä hengellistä musiikkia. Pertti Palm on laulaja ja kulttuuriohjaaja, joka laulaa Jumalasta mustalaiskielellä.

Kuvataiteilija ja muusikko Jan Jwan Kurimin esittämä musiikki kumpuaa islaminuskosta, lisäsäväyksen siihen antaa jesidi-musiikki. Esitys sisältää myös kansanperinnelaulua sekä kurdiksi että arabiksi.

Gospelmuusikko Jaakko Löytty esittää körttiperinteeseen kuuluvia Siionin virsiä sekä perinteiseen tapaan veisattuna että uudempina sovituksina kitaran säestyksellä. Tampereen bahá’í-yhteisön kuoro esittää englanninkielisiä bahá’í-rukouksia kuorolauluna.

Tampereella paneelikeskustelu Uskonnon opetus kouluissa ja yhteisöissä järjestetään tiistaina 3. helmikuuta. Tilaisuuden juontaa ihmisoikeustoimittaja Maila-Katriina Tuominen. Panelistit ovat Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta, Tampereen Bahá’í -yhteisöstä, Tampereen islamin yhdyskunnasta, Tampereen katolisesta kirkosta, Tampereen islamilaisesta seurakunnasta, Tampereen ortodoksisesta seurakunnasta ja Tampereen vapaa-ajattelijoista.

Lahdessa Sacred music, Pyhän musiikin tuokiossa ohjelmassa on Lahden eri uskonnollisten yhteisöjen musiikkia ja laulua. Järjestäjänä on Lahden uskontojen välinen työryhmä.

 

  • Paneelikeskustelu Uskonnon opetus kouluissa ja yhteisöissä 3.2.2015 klo 18 Museokeskus Vapriikin auditoriossa, Alaverstaanraitti 5, Tampere
  • Pyhän musiikin ilta – Sacred Music 5.2. klo 18, Monitoimitalo 13, Wivi Lönn -sali, Tampere
  • Sacred music – Pyhän musiikin tuokio 8.2.2015 klo 15.00. Vapaa pääsy. Lahden musiikkiopisto, Kalevi Aho-sali, Hämeenkatu 4, Lahti

 

 Evankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta