Työssäoppiminen seurakunnassa | Tampereen hiippakunta

Työssäoppiminen seurakunnassa

”Pelkäsin etukäteen sitä, että minulta odotetaan liikaa, että olen vain helpotus työvoimapulaan. Ajattelin, ettei kysymyksilleni omasta kutsumuksesta ja kirkon työstä ehkä ole tilaa. Harjoittelujakso oli kuitenkin rohkaiseva kokemus. Tuntui siltä, että saan olla oikeasti oppimassa seurakunnan työtä. Onnistumisen kokemukset ja ohjaajan kanssa käydyt rohkaisevat keskustelut saivat minut ajattelemaan: ehkä minusta onkin tähän, ehkä minun paikkani onkin kirkon työssä…”

Se tapa, jolla otamme opiskelijat vastaan seurakunnissa, vaikuttaa tulevaisuuteen. Rohkaiseva kokemus harjoittelusta ja työssäoppimisjaksosta seurakunnassa on opiskelijalle usein tärkein kannustin matkalla kirkon työhön. Opiskelijan ohjaaminen on ammatillisesti haastava tehtävä sekä ohjaajalle että koko työyhteisölle. Harjoittelunohjaajan tehtäviin valmennusta antavat sekä oppilaitokset että hiippakunta (kirkon ohjaajakoulutus).

Kutsumme vuosittain hiippakunnassamme harjoitelleet opiskelijat palauteseminaariin (KiTOS=Kirkon työhön opiskelevien seminaari). Seminaari on opiskelijoille maksuton ja siihen kutsutaan kaikkia kirkon työhön opiskelevia.

 

Opiskelijoille ja harjoittelunohjaajille suunnattu ohjaus- ja koulutustarjonta:

Ei tapahtumia

Evankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta