Urbaani pyhiinvaellus | Tampereen hiippakunta

Urbaani pyhiinvaellus

Urbaani pyhiinvaellus on Tampereen hiippakunnan kehittämä verkostoitumismalli seurakunnille. Se on noin vuoden kestävä prosessi, jossa verkostoidutaan ja kytkeydytään erilaisten ympäröivien yhteisöjen kanssa, kuten kuntien, viranomaisten, toisten kirkkojen ja uskonnollisten yhteisöjen, yritysten, median, yhdistysten ja muiden kolmannen sektorin toimijoiden kanssa, ja tutkitaan niiden kanssa yhdessä, mitä kytkeytyminen yhteen alkaa synnyttää ja tuottaa.

Prosessi alkaa tutustumisesta ympäröivään todellisuuteen ja sen toimijoihin, joita kutsutaan mukaan toteuttamaan varsinaista Urbaania pyhiinvaellusta. Myöhemmin itse pyhiinvaellukselle lähetetään esimerkiksi seurakunnan työyhteisö tai luottamushenkilöt.

Synodaalikokoukseen osallistuneet tekivät Urbaanin pyhiinvaelluksen syyskuussa 2016 Tampereella. Yksi ryhmä vaelsi Tammelantorille ja kysyi kaupunkilaisilta, mitä armo tai armottomuus heille tarkoittaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urbaanin pyhiinvaelluksen tarkoitus on nimensä mukaisesti olla pyhiinvaellus. Sille ei siis lähdetä esittelemään kirkkoa tai työtämme. Vaelluksella ei myöskään olla tutustumiskäynnillä. Urbaanilla pyhiinvaelluksella kuunnellaan ja tutkitaan sitä, mitä ajassamme liikkuu, millainen ihmisten moninainen todellisuus on ja millainen teologia siitä nousee.

Tammelantroille vaeltanut ryhmä Yle Tampereen Keskipäivän suorassa lähetyksessä pohtimassa armoa ja armottomuutta.

 

Urbaani pyhiinvaellus toteutettiin ensimmäisen kerran Tampereen hiippakunnan synodaalikokouksessa syksyllä 2016. Tuolloin noin 600 diakonia ja pappia vaelsi eri kokoisina ryhminä yli neljäänkymmeneen yhteisöön eri puolilla Tamperetta. Vaellus tuotti lukemattomia kohtaamisia, oivalluksia ja uusia yhteyksiä sekä laajaa näkyvyyttä kirkolle ja sen työlle.

 

 

Urbaanin pyhiinvaelluksen mallia sovellettiin ensimmäisen kerran seurakunnassa Lahden seurakuntayhtymässä lokakuussa 2017. Kuvat alla Lahden torilta.

Linkkejä uutisiin Lahden vaelluksesta:

Kirkonseutu

Etelä-Suomen Sanomat

Jos olette kiinnostuneita kuulemaan lisää ja ehkä toteuttamaan Urbaani pyhiinvaellus-prosessin omassa seurakunnassa, olkaa yhteydessä kapituliin.


Evankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta