Pantapaidat tulevat Tampereelle | Tampereen hiippakunta

Pantapaidat tulevat Tampereelle


Syyskuun viimeisellä viikolla Tampereella voi nähdä tavallista enemmän pantapaitoihin pukeutuneita kirkon työntekijöitä. Tuolloin 27.–28.9. noin 600 diakonia, diakonissaa, lehtoria ja pappia osallistuu piispa Matti Revon koolle kutsumaan synodaalikokoukseen. Kokouksen aiheena on Armoa! Aihe viittaa tulevaan reformaation merkkivuoden 2017 teemaan. Kokouksen keskuspaikkoja ovat Tampere-talo ja Tampereen tuomiokirkko.
Synodaalikokous järjestetään kuuden vuoden välein. Kokous järjestetään samaan aikaan kaikissa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon hiippakunnissa. Ensimmäistä kertaa Suomessa Tampereen kokoukseen on kutsuttu seurakunnissa, järjestöissä ja laitoksissa työskentelevien pappien ja lehtorien lisäksi myös diakonian virkaan vihityt työntekijät. Työkokoukseen kutsuttuja yhdistää siis kirkon virkaan vihkiminen.
Kokous alkaa urbaanilla pyhiinvaelluksella, joka näkyy Tampereen katukuvassa. Pyhiinvaelluksella kokousväki kulkee yrityksiin, yhteisöihin, oppilaitoksiin tai uskonnollisiin yhteisöihin eri puolille Tamperetta ja sen lähiympäristöä. Piispa Matti Repo kuvaa pyhiinvaeltajien kulkevan armoa etsimässä.
– Tutkimme yhteisellä matkalla, mitä merkitsee armo tämän päivän yhteiskunnassa, tässä kaupungissa ja tässä maassa.

Riittääkö armoa?

Kaikki kiinnostuneet voivat liittyä kokouksen pyhiinvaellukseen kahdessa kohteessa Tampereella.
Aamulehti järjestää Siperian keskusaukiolla tiistaina 27.9. klo 11.00 alkaen yleisölle avoimen paneelikeskustelun teemalla Riittääkö armoa? Keskustelijoina ovat kirjailija Torsti Lehtinen, professori emeritus Kari Immonen, pastori Kai Sadinmaa, kirkolliskokousedustaja Katri Korolainen ja pastori Antti Lehrbäck.
Laikun lavalla taas voi tiistaina 27.9. kokea klo 12.30 alkaen ainutkertaisen runoperformanssin. Pirkkalaiskirjailijat ja ryhmä kokousväkeä esittävät yhdessä työstämiään runoja, joiden teemana on Armoa! Miten aikamme armo ja armottomuus sanoittuu runoihin? Pirkkalaiskirjailijoista mukana ovat Kirsti Kuronen, Tuija Välipakka ja Risto Ahti.
Tiistai-iltana 27.9. vietetään messua Tampereen tuomiokirkossa klo 19.30 alkaen.
***
Lisätietoja synodaalikokous.fi

Lue myös Kirkon tiedotuskeskuksen uutinen

Synodaalikokous sosiaalisessa mediassa:
#synodaalikokous
#tresynodi
#pannatmansessaEvankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta