Piispa vastasi kysymyksiin kirkkoturvasta | Tampereen hiippakunta

Piispa vastasi kysymyksiin kirkkoturvasta


Tampereen hiippakunnan järjestämä kirkkoherrojen työkokous Ilkon kurssikeskuksessa herätti kiinnostusta torstaina 2.6. Kurssikeskuksen parkkipaikalle saapui muutamia henkilöitä, jotka pyrkivät haastattelemaan osallistujia. Piispa Matti Repo keskusteli ryhmän kanssa kokouksen jälkeen ja vastasi heitä askarruttaneisiin kysymyksiin. Ryhmän taltioima video löytyy verkosta.

Tuomiokapituliin oltiin yhteydessä ennen kokousta ja pyydettiin lupaa saada seurata kokousta tai videoida se. Tuomiokapitulin vastauksessa tilaisuuden selitettiin olevan kirkkoherroille suunnattu ammatillinen kokous. Kokouksesta kiinnostuneet esittivät kysymyksiä erityisesti yhdestä kokouksen aiheesta, kirkkoturvasta. Kokouksessa pohdittiin myös muun muassa kirkon tehtävää yhteiskuntarauhan rakentajana ja arvovaikuttajana yhteiskunnassa.

Tuomiokapitulit järjestävät seurakuntien kirkkoherroille erilaisia ammatillisia neuvottelu- ja koulutustilaisuuksia. Tällä kertaa aiheena oli turvapaikanhakijatilanne, joka on ajankohtainen monien seurakuntien alueella Tampereen hiippakunnassa. Tilaisuudessa jaettiin tietoa aiheesta, kuultiin asiantuntijoita ja viranomaisia sekä pohdittiin yhdessä kirkon tehtävää.

Piispa Matti Repo painottaa, että mikäli seurakunnilta pyydetään apua, ne tekevät yhteistyötä viranomaisten kanssa.

– Viranomaisten tehtävä on ratkaista, kuka tarvitsee turvaa ja kuka ei. Haluamme edistää käytäntöä, jossa tällainen lain mukainen ja ihmisoikeuksia kunnioittava toiminta on mahdollista. Hiippakunta on tehtävänsä mukaisesti järjestänyt seurakuntien kirkkoherroille työkokouksen, jossa jaettiin tietoa ja kuultiin viranomaisia.

 Evankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta