Pro ecclesia Riitta Alajalle | Tampereen hiippakunta

Pro ecclesia Riitta Alajalle


Kirkkohallituksen täysistunto myönsi marraskuussa Pro ecclesia -mitalin nro 47 Riitta Alajalle. Kirkkohallitus myöntää Pro ecclesia -mitalin kirkon työssä erityisen ansioituneelle henkilölle.

Mitali ja kunniakirja luovutettiin Riitta Alajalle tuomiokapitulin istunnon yhteydessä tänään 13.12.2017.

 

LT, erikoislääkäri Riitta Alaja on toiminut kirkkohallituksen täysistunnon jäsenenä vuosina 2012-2016. Hän on ollut myös kirkon strategiatyöryhmän jäsen vuosina 2012-2014 (Kohtaamisen kirkko -strategia). Alaja on toiminut Tampereen hiippakunnan tuomiokapitulin maallikkojäsenenä kahtena nelivuotiskautena 2008-2016.

Seurakunnan ja hiippakunnan luottamustehtävissä Riitta Alaja on toiminut vuodesta 1995 lähtien. Alaja on ollut Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston jäsen 1999-2014 ja seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston jäsen 2007-2010. Pyynikin seurakunnan (nyk. Tampereen tuomiokirkkoseurakunta) seurakuntaneuvoston jäsen Alaja oli vuosina 1995-2014. Lisäksi hän on toiminut seurakunnan johtokunnissa ja työryhmissä sekä ollut 1990-luvulta saakka Tampereen Tuomasmessun aktiivinen toimija.

Työuransa Alaja on tehnyt terveyskeskuslääkärinä, osastolääkärinä ja erikoislääkärinä (psykiatria, päihdetyö). Hän on toiminut myös tuntiopettajana Tampereen yliopistossa 1975-1990.

Alajalle on myönnetty Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkki vuonna 2010. Hän on saanut myös Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän ansiomerkit (pronssinen ansiomerkki 2004 ja hopeinen ansiomerkki 2009).

Istunto hyväksyi tänään myös Riikka Hämäläisen, Timi Korhosen ja Jarkko Vikmanin pastoraalitutkinnot.

Timi Korhonen ja Jarkko Vikman (alla) olivat vastaanottamassa pastoraalitutkinnon todistukset piispalta.Evankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta