Tampereen hiippakunta vastustaa kirkkohallituksen esitystä hiippakuntarajojen tarkistamisesta | Tampereen hiippakunta

Tampereen hiippakunta vastustaa kirkkohallituksen esitystä hiippakuntarajojen tarkistamisesta


Kirkkohallituksen täysistunnon 27.3.2018 tekemän esityksen mukaan hiippakuntarajoja tarkistettaisiin siten, että Tampereen hiippakunta muodostuisi Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen maakuntien seurakunnista. Asikkalan, Hollolan ja Orimattilan seurakunnat sekä Lahden seurakuntayhtymä siirtyisivät Mikkelin hiippakuntaan, Someron ja Jämijärven seurakunnat Turun arkkihiippakuntaan sekä Jämsän seurakunta Lapuan hiippakuntaan. Tampereen hiippakuntaan liitettäisiin Kihniön, Parkanon ja Virtain seurakunnat Lapuan hiippakunnasta sekä Punkalaitumen ja Sastamalan seurakunnat Turun arkkihiippakunnasta. Kirkkohallituksen esityksen perustelut liittyvät sote- ja maakuntauudistukseen, ja esityksen mukaiset hiippakuntarajat noudattaisivat maakuntarajoja vuoden 2020 alusta alkaen.

Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli totesi kokouksessaan 13.6.2018 vastustavansa kirkkohallituksen esitystä. Mikäli hiippakuntarajatarkastuksiin ylipäätään lähdetään, Tampereen hiippakunta esittää, että Päijät-Hämeen seurakuntien jako kahteen hiippakuntaan säilyisi nykyisellään. Somero siirrettäisiin Turun arkkihiippakuntaan. Punkalaidun ja Sastamala säilyisivät niin tahtoessaan Turun arkkihiippakunnassa. Jämsä säilyisi Tampereen hiippakunnassa. Kihniö, Parkano ja Virrat siirrettäisiin Tampereen hiippakuntaan.

Jämsän seurakunta on 16.5.2018 ottanut omassa lausunnossaan kielteisen kannan esitysluonnoksessa ehdotettuun siirtymiseen Lapuan hiippakuntaan. Myös Lahden seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto päätti 14.6.2018, että se vastustaa kirkkohallituksen esitysluonnosta sen seurakuntien siirtämisestä Mikkelin hiippakuntaan.

Tampereen tuomiokapitulin päätöksen perustelut voi lukea täältä.Evankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta