Tampereen kapitulin väki kertoo: Keitä me olemme? Mitä me teemme? | Tampereen hiippakunta

Tampereen kapitulin väki kertoo: Keitä me olemme? Mitä me teemme?


Pirjo Hoffrén, vastaanottosihteeri

IMG_3703a

Kotoisin karusta Kainuusta, luontoihminen. Tykkään saunan löylyn lämmöstä ja kylmästä virkistävästä avannosta.

Jos tulet käymään kapitulissa, avaan oven. Jos soitat keskusnumeroon, vastaan siihen. Hoidan postitusta ja teen tarvikehankintoja. Pidän yllä hiippakunnan seurakuntien osoiterekisteriä ja kirjastojärjestelmää. Lisäksi huolehdin mm. kapitulin tiloissa pidettävien tilaisuuksien järjestelyistä ja tarjoiluista.

Ihmettelen Luojan luomaa kauneutta kävellessäni päivittäistä työmatkaani upeissa puisto- ja koskimaisemissa.

 

Hanne von Weissenberg, asiantuntija, verkosto- ja yhteisötyö

hanne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ari Hukari, hiippakuntadekaani

IMG_4014a

Olen dekaani. Teen johtamisen ja työyhteisöjen kehittämistyötä hiippakunnassa. Haluan inspiroida työtovereita.

Koulutan, valmennan ja konsultoin esimiehiä ja työyhteisöjä. Johdan kehittämistiimin työtä. Osallistun kapitulin kollegion päätöksentekoon. Tuen strategista johtamistyötä.

Innostun innovatiivisista työtovereista ja hyvistä yhteistyökumppaneista seurakunnissa. Iloitsen siitä, kun ihmiset oppivat kyseenalaistamaan, ajattelemaan ja toimimaan toisin.

Ihmettelen kirkon hallinnollista jäykkyyttä, päätöksenteon hitautta ja muutostyön tahmeutta.

 

Jorma Juutilainen, lakimiesasessori

IMG_4153a

Aiemmin kuntasektorilla työskennellyt varatuomari, jonka perheeseen kuuluvat vaimo ja kaksi lasta.

Toimin tuomiokapitulin hallinnon esimiehenä ja kollegion jäsenenä. Tehtävässä korostuu seurakuntien oikeudellinen ja hallinnollinen neuvonta. Merkittävä osa työtäni on oikeudellista asiantuntemusta vaativien asioiden valmistelu ja esittely tuomiokapitulin istunnolle.

Innostun monipuolisista työtehtävistä ja kapitulin mainioista työkavereista.

 

Hannu Laukkonen, notaari

IMG_4091a

Kauppiaan pojasta ei tullut yrittäjää, jossa tehtyjä tunteja ei lasketa, mutta työajaton työ on tullut tutuksi papin virassa.

Hoidan hiippakunnan pappien henkilöstöhallintoon liittyviä tehtäviä, valmistelen tuomiokapitulin istuntoon päätettäväksi asioita sekä annan näihin liittyvää neuvontaa ja ohjausta. Lähimmät kumppanini ovat kirkkoherrat, papit sekä papin viran hakijat. Lisäksi toimin tuomiokapitulin istunnon ja hiippakuntavaltuuston sihteerinä.

Innostun elokuvista, joissa on hyvä – sydäntä ja mieltä liikuttava – tarina.

 

Helena Läykki, toimistosihteeri

IMG_3557a

Ajattelen, että myönteinen asenne auttaa kaikissa elämäntilanteissa, eikä se ole keneltäkään muulta pois.

Työssäni hoidan esimerkiksi laskutusta, palkkiomaksuja ja matkalaskuja. Toimin myös yhdyshenkilönä siirtyessämme Kirkon palvelukeskuksen asiakkaaksi.

Innostun uusien asioiden oppimisesta.

 

Tuulia Matilainen, asiantuntija, viestintä

IMG_3590a

Keski-Pohojanmaalta meitä sikiää: Noppeita ja suoria, köyhässä mullassa kasvaneita ihimisiä, jotka kurottuu kohti valua.

Koordinoin hiippakunnan viestintää ja tuomiokapitulin tiedotusta sekä niiden kehittämistä, ja toimin seurakuntien viestinnän kumppanina. Olen kytkijä ja linkittäjä. Kehittämistiimin asiantuntijana olen mukana erilaisissa ohjausprosesseissa seurakunnissa ja hiippakunnassa.

Innostun uusien polkujen avautuessa, teiden risteyksissä ja varsinkin mutkissa.

Ihmettelen vähän kaikkea.

 

Sanna Ora-Tuominen, piispan sihteeri, hallintosihteeri

IMG_3774a

Perhe, ystävät, saksa, ekumenia, järvimaisema ja ”Ora et labora” ovat minulle rakkaita.

Huolehdin piispan kalenterin päivittämisestä sekä piispan työmatkojen ja Piispantalon tilaisuuksien  käytännön järjestelyistä. Työajastani suuri osa kuluu hiippakunnan koulutuksiin liittyviin asioihin, kuten ilmoittautumisten vastaanottamiseen ja tiedusteluihin vastaamiseen.

Innostun monista asioista, viimeksi Godly Play -metodista. Koska mieheni ja kouluikäiset poikamme harrastavat koripalloa, olen siitäkin innostunut!

Ihmettelen usein Jumalan johdatusta ja huumorintajua omassa elämässäni.

 

Timo Frilander, asiantuntija, kansainvälinen työ

 

Olen pappi ja pitkän linjan kirkollinen moniottelija. Perheeseen kuuluu rouva ja villakoira sekä kaksi aikuista lasta. Juureni ovat Etelä-Karjalassa, vaikkakin vuodet muualla Suomessa ja maailmalla ovat vieneet murteen mennessään. Puhetta kuitenkin tulee, ja sosiaalinenkin olen.

Hoidan Tampereen hiippakunnan kansainvälisen työn asiantuntijan tehtävää näillä näkymin vuoden 2019 loppuun saakka. Toimenkuvaani kuuluvat muun muassa seurakuntien konsultointi ja tukeminen, yhteydenpito kirkon kansainvälistä työtä tekeviin järjestöihin sekä yhteydenpito Tampereen hiippakunnan neljään ulkomaiseen ystävyyshiippakuntaan.

Innostun uusista haasteista ja mahdollisuudesta löytää tuoreita näkökulmia sekä oppia uutta.

Ihmettelen monenlaisia asioita: kätevää nykyaikaa, jossa ihan kaikki pitää tehdä itse. Jänniä teknisiä härpäkkeitä sekä järjestelmiä, joiden kanssa tuhraantuu luvuttomasti aikaa. Toisaalta ihmettelen myös sitä, kuinka hankalaa maailman parantaminen on ja miten hitaasti ihminen lajina oppiikaan.

 

Airi Raitaranta, asiantuntija, ohjaus ja kehittäminen

IMG_3747a

Juuret Pohjois-Karjalassa, uusperheellinen. Diakonia-, sosiaali- ja johtamistyötä tehnyt, iloa ja totuutta etsivä, työn tekemiseen ja ihmisiin hullaantunut.

Liikkuvat työtehtäväni ovat ennen muuta seurakunnissa, ei kapitulissa. Ohjaan ja konsultoin työtiimien tai seurakuntien prosesseja, mm. työntutkimus, kehittäminen, tiimityönohjaus, uusien työntekijöiden ja esimiesten oppimis- ja valmennusprosessit. Olen mukana neuvotteluissa ja suunnittelu- ja toteutusryhmissä, mm. johtamisen foorumit ja esimiestyön valmennuspolut. Oma erityisasiantuntijuuteni tuo niihin mukaan diakonian ja yhteiskunnallisen työn kysymykset. Tarvittaessa teen yhteistyötä yli hiippakuntarajojen, myös valtakunnallisilla foorumeilla.

Innostun silloin, kun alkaa ”tuntua”. Tämä liittyy useimmiten yhdessä löytyneisiin uusiin ajatuksiin, muutoksiin ja yhteisen näyn tai tavoitteen löytämiseen.

Ihmettelen sitä, miten yhtä aikaa haurasta ja vahvaa elämä on.

 

Aija-Leena Ranta, asiantuntija, jumalanpalvelus ja musiikki

IMG_3973a

Namibiassa syntynyt, eri puolilla Suomea asunut, Sibelius-Akatemiasta valmistunut kanttori. Ohjaan myös hiljaista rukouslaulua ja toimin äänikouluttajana.

Hiippakunnassa erityisvastuualuettani ovat jumalanpalveluselämä ja musiikki sekä kanttorin työhön ja työssäjaksamiseen liittyvät seikat.

Innostun toimivasta yhteistyöstä, luovien ratkaisujen löytymisestä, taiteista ja kulttuurista, uuden oppimisesta sekä uskosta hyvän tekemiseen.

Ihmettelen musiikin kokonaisvaltaisesti vaikuttavaa voimaa, luonnon monimuotoisuutta ja sitä kuinka paljon ihmisistä löytyy myötätuntoa ja toisista välittämistä.

 

Matti Repo, piispa

IMG_3886a

Aikoinaan seurakuntapappi Messukylässä ja teologisten asiain sihteeri kirkkohallituksessa. Edelleen aviomies, isä ja isoisä.

Piispalla on hengellisiä ja hallinnollisia tehtäviä. Hän vihkii virkaan diakoneja ja pappeja, vierailee seurakunnissa, toimittaa jumalanpalveluksia, saarnaa ja opettaa. Hän kaitsee hengellisenä paimenena ja toimii puheenjohtajana tuomiokapitulissa sekä monissa toimikunnissa.

Innostun, kun näen Jumalan Hengen kutsuvan, varustavan ja lähettävän aina uusia ihmisiä evankeliumin asialle.

Ihmettelen, että hän hoitaa kirkkoaan juuri meidän kaltaistemme tavallisten ihmisten välityksellä.

 

Mikko Sulander, asiantuntija, ohjaus ja kehittäminen

IMG_4080a

Lapsiperheen isä, joka vapaa-ajallaan toimii autonkuljettajana ja työaikana auttaa seurakuntien työyhteisöjä.

Seurakunnan työntekijöiden ja työyhteisöjen arjessa toimin pysäyttäjänä. Usein kysyn: Mihin tämä kokemuksemme kutsuu meitä? Mitä meidän juuri nyt pitäisi tehdä?

Jokainen prosessi on erilainen. Olen ihmetellyt työyhteisöjen kanssa henkilöstövähennyksiä, toimintaympäristön muutosta, työn sisällöllistä kehittämistä, hankalaa tilannetta työyhteisössä tai työn uudelleen organisointia. En vie valmiita vastauksia, mutta autan kyselemään ja kysyn itse.

Kumppanuus ja luotettavuus ovat työn kulmakiviä. Luottamus on ehdotonta, kenenkään ei tarvitse välttää hankalista asioista puhumista. Emme valvo vaan autamme ihmisiä itse kehittämään työtään tai työtapojaan.

Innostun kun saan olla kehittämässä tai kokeilemassa jotakin aivan uutta.

Ihmettelen maailman muuttumista yhä turvattomammaksi, yksinäisemmäksi ja julmemmaksi – ja ihmisen kykyä sopeutua aina vain muuttuvaan maailmaan. Pystymmekö kirkkona tarjoamaan turvallisuutta ja tilaa tutkia omaa itseä muutoksen keskellä vai yritämmekö vain tarjota valmiita vastauksia?

ESITTELYT KOKOSI PIRJO SILVERI/TUULIA MATILAINEN

 Evankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta