Amerikan terveisiä | Tampereen hiippakunta

Amerikan terveisiä


Leirielämää, kesätyötä, Amerikan ihmeitä, uusia ideoita, uskon yhteyttä, kulttuurikokemuksia, monenlaisia näkökulmia, mielenkiintoisia kohtaamisia.

Tampereen hiippakunta tarjosi keväällä mahdollisuuden kokea elämystäyteinen kesä leiriohjaajana ystävyyshiippakunta Delaware-Marylandin leirikeskuksessa Mar-Lu Ridgessä USA:ssa. Hakemusten perusteella leiriohjaajiksi Amerikkaan valittiin Heidi Kukkamäki ja Pertti Pehkonen. Kesän ajan saamme lukea heidän kuulumisiaan ja tunnelmiaan ystävyyshiippakunnasta.

Huomenna saamme lukea ensimmäiset kuulumiset. Pertti ja Heidi saavat esittäytyä:

DSC02890

Olen Pertti Pehkonen, 21-vuotias teologian ylioppilas Pälkäneen Aitoosta. Hengellinen taustani on hyvinkin luterilainen, ja vanhempieni mukana ja vaikutuksesta olen rampannut sekä paikallisseurakunnan tilaisuuksissa että evankelisen liikkeen tapahtumissa. Lukioikäisenä löysin tieni kansanlähetykselle, jonka opistolla vietin 2013 kevään opiskellen teologialinjalla, ja jonka toimintaan olen päätynyt myös monella muulla tavalla, kuten esimerkiksi osallistumalla Joensuun Kolme kohtaamista -iltojen järjestämiseen.

Matkustelu ei ole koskaan ollut suuri harrastus, vaikka ulkomaat ovat jollain tasolla pitemmän aikaa kiehtoneet. Eksoottisimmat kohteeni ennen Amerikan matkaa ovat olleet Zimbabwe, jossa kävimme perheen kanssa 15 vuotta sitten ja Ruotsi, jossa poikkesin vuonna 2010. Tälle matkalle en ensisijaisesti lähtenyt hakemaan mitään suuria oivalluksia toisista kulttuureista, vaan lähinnä levittämään Jumalan sanaa ja mahdollisesti oppimaan, että kuinka sitä voi tehokkaasti tehdä myös kotimaassa.

picture036

Olen Heidi Kukkamäki, 23 -vuotias sosionomi-diakoni opiskelija. Opiskeluja minulla on jäljellä vielä vuoden verran. Asun Kangasalla vanhempieni luona, mutta opiskelen Porissa monimuotokoulutuksessa. Olen aina rakastanut matkustelua ja asunutkin muutamaan otteeseen ulkomailla. Olen asunut perheeni kanssa Ranskassa ja käynyt siellä ala-asteen toisen luokan. Olen ollut myös vuoden vaihto-oppilaana USA:ssa lukioaikana, sekä viime vuoden syksynä vaihto-oppilaana Englannissa.

Olen kasvanut uskovaisessa perheessä ja saanut sitä myötä luterilaisen kasvatuksen. Toimin isosena Kangasalan seurakunnalla monena vuotena ja muutenkin osallistunut ahkerasti seurakunnan nuorten tapahtumiin varsinkin ennen opiskelujen aloittamista.

Pääsy Tampereen hiippakunnan ystävyyshiippakuntaan kesän ajaksi leiriohjaajaksi oli unelmien täyttymys! Delaware-Marylandin alue oli minulle jo ennestään tuttu, sillä olin mukana Tampereen hiippakunnan vuonna 2011 tekemällä opintomatkalla toisena nuorten edustajana. Olin käynyt jo tuolloin pikaisella visiitillä Mar-Lu Ridge:n leirikeskuksessa ja pohtinut olisiko sinne mahdollista päästä ohjaajaksi! Jumala on siis taas kerran kuullut hiljaiset rukoukseni ja vastannut myöntävästi, sillä täällä nyt olen!

Siunattua kesän aikaa sinne missä tätä ikinä luetkin! Toivottavasti matkakertomuksemme täältä päin maailmaa voi toimia rohkaisuna siitä, kuinka Jumala toimii kaikkialla!



Evankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta