Tuomiokapituli puoltaa Jämijärven aloitetta seurakuntaliitoksesta | Tampereen hiippakunta

Tuomiokapituli puoltaa Jämijärven aloitetta seurakuntaliitoksesta


Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli puoltaa Jämijärven seurakunnan aloitetta liittyä Kankaanpään seurakuntaan. Tuomiokapituli puoltaa myös seurakuntajaosta seuraavaa hiippakuntarajan muutosta.

Jämijärven seurakunnan kirkkovaltuusto hyväksyi aiemmin Honkajoen, Jämijärven ja Kankaanpään seurakuntien liitossopimuksen, jonka mukaan Honkajoen ja Jämijärven seurakunnat liitetään Kankaanpään seurakuntaan 1.1.2019 alkaen. Kirkkovaltuusto lähetti asian kirkkohallituksen päätettäväksi.

Koska Jämijärven seurakunta kuuluu Tampereen hiippakuntaan ja Kankaanpää Turun arkkihiippakuntaan, siirtyy Jämijärven alue seurakuntajaon muutoksen myötä kirkkolain mukaisesti Turun arkkihiippakuntaan. Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli on istunnossaan antanut puoltavan lausunnon seurakunta- ja hiippakuntajaon muutoksesta.

Lausunnossaan kirkkohallitukselle Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli yhtyy Turun arkkihiippakunnan perusteluihin ja puoltaa aloitetta. Seurakuntajaon muutos on tarkoituksenmukainen. Yhdistymissopimus on huolellisesti valmisteltu. Liitoksen myötä Jämijärven seurakuntaelämän taloudelliset toimintaedellytykset turvataan parhaalla mahdollisella tavalla.Evankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta