Tuuloksen seurakunta esitetään liitettäväksi Lammin seurakuntaan | Tampereen hiippakunta

Tuuloksen seurakunta esitetään liitettäväksi Lammin seurakuntaan


Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli teki 21.3. istunnossa aloitteen seurakuntajaon muutokseksi siten, että Tuuloksen seurakunta liitetään Lammin seurakuntaan 1.1.2019 alkaen.

Päätöksen taustalla on kapitulin marraskuussa 2017 tekemän esityksen mukainen selvitystyö. Selvityksen raportin mukaan liitos Lammin seurakuntaan turvaa parhaiten seurakunnallisen toiminnan Tuuloksen alueella. Selvitys analysoi monipuolisesti Tuuloksen seurakunnan elämää ja toimintaa nostaen esille tuuloslaisen vahvan paikallisidentiteetin, omaleimaisuuden, vapaaehtoistoiminnan ja yhteisöllisyyden. Selvitys nostaa esille hyvin tiiviin ja laajan yhteistyön Lammin seurakunnan kanssa. Kuitenkin selvityksessä todetaan, että Tuuloksen edellytykset jatkaa itsenäisenä seurakuntana ovat kirkkolain valossa ja negatiivisen jäsenkehityksen sekä taloudellisen pohjan murenemisen myötä lopussa. Selvitystyössä realistisimmaksi vaihtoehdoksi jatkossa osoittautui Tuuloksen liittäminen Lammin seurakuntaan.

Tuomiokapitulin esitykseen pyydetään nyt kannanottoa Hämeenlinnan seurakuntayhtymän seurakuntaneuvostoilta ja yhteiseltä kirkkovaltuustolta. Lopullisen päätöksen asiassa tekee kirkkohallitus.Evankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta