Ulla Taipale on Vuoden diakoniatyöntekijä | Tampereen hiippakunta

Ulla Taipale on Vuoden diakoniatyöntekijä


Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyöntekijä Ulla Taipale on valittu Vuoden diakoniatyöntekijäksi Kirkon diakonian päivillä Lahdessa.

Ulla Taipaleen valinnassa korostui erityisesti maahanmuuttajatyön asiantuntijuus, pitkäjänteinen työ maahanmuuttajien parissa yhdessä seurakunnan vapaaehtoistoimijoiden kanssa, oman ja työyhteisön maahanmuuttajatyön osaamisen kehittäminen ja vahva kutsumus seurakuntadiakoniaan.

Diakoniatyöntekijöiden Liiton hallitus valitsee Vuoden diakoniatyöntekijän Dtl:n osaston, työyhteisön tai vähintään kymmenen liiton jäsenen tekemän ehdotuksen pohjalta.

Vuoden diakoniatyöntekijä Ulla Taipale

Ulla Taipale on työskennellyt maahanmuuttajien kanssa 1990-luvulta alkaen, ensin Nastolan seurakunnassa ja vuodesta 2004 alkaen Lahden seurakuntayhtymässä. Hän on toiminut myös Loviisan kaupungin pakolaiskoordinaattorina vuonna 2016 kaupungin ottaessa ensimmäiset kiintiöpakolaiset.

Taipale valmistui Lahden diakoniaopistosta vuonna 1983. Myöhemmin hän on hankkinut kirkon pitkän sielunhoitokoulutuksen sekä työnohjaajakoulutuksen.

”On ilo nähdä, kun ystävyys syntyy eri kulttuureista tulevien ihmisten välille. Kuulluksi tuleminen merkitsee vaikeista oloista paenneelle ihmiselle sitä, että joku ottaa hänet todesta. Kun otamme ihmisen tuskan tosissaan, työmme ei mene hukkaan”, vuoden diakoniatyöntekijä Ulla Taipale pohdiskelee.Evankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta