Vierailu ystävyyshiippakunnasta | Tampereen hiippakunta

Vierailu ystävyyshiippakunnasta


Yksi Tampereen hiippakunnan ystävyyshiippakunnista on Manchesterin hiippakunta Englannissa. Hiippakuntien välinen yhteistyö ja sen kehittäminen on esillä pastori Joanna Farnworthin Tampereen vierailun aikana 17.-20.6.2014.

Joanna Farnworth toimii erityisesti nuorten aikuisten työn pappina St Martinin kirkossa. Vierailunsa aikana Farnworth tapaa tuomiokapitulin kollegiota ja henkilökuntaa, Tampereen seurakuntayhtymän ja Pirkkalan seurakunnan edustajia erityisesti rippikoulu- ja oppilaitostyön tiimoilta ja vierailee muun muassa Ilkon kurssikeskuksessa Kangasalla, jossa järjestetään myös ystävyyshiippakuntien välisiä rippileirejä.

joanna1

Rippileiriyhteistyötä Manchesterin ja Tampereen välillä on ollut jo vuosia. Viime aikoina on pohdittu hengellisen ohjauksen toteuttamista ja opittu siitä puolin ja toisin. Joanna Farnworth toivoo hiippakuntien välisen yhteistyön edelleen syvenevän.

– Usein vain puhumme siitä, miten mukavaa on, että meillä on ystävyysseurakuntina tai  -hiippakuntina yhteys, mutta ehkä voisimme miettiä, mitä kaikkea tuo yhteys voisi käytännössä todella olla.

Manchester ja Tampere pohtivat myös keinoja kannustaa hiippakuntiensa seurakuntia tiiviimpään ja monipuolisempiin yhteyksiin ystävyysseurakuntiinsa. Tampereen hiippakunnan asiantuntija Sakari Löytty toivoo jo solmittujen yhteyksien aktivoitumista.

– Mutta uusiakin yhteyksiä lähdemme mielellään avaamaan, jos seurakunnissa on halua löytää ystävyysseurakunta esimerkiksi Manchesterin hiippakunnasta.

Euroopan kirkoissa elämme juuri keskellä suuria kulttuurisia ja yhteiskunnallisia murroksia, jotka vaikuttavat myös kirkkoihin. Yhteydet ystävyysseurakuntaan mahdollistavat monella tavoin vuorovaikutuksen ja keskustelun yhteiskunnan isoista muutoksista, mutta myös ideoiden, kokemusten ja osaamisen jakamisen. Haasteet ovat samat.

– Nuorten aikuisten, mikä meillä tarkoittaa 18–40 -vuotiaita, tavoittaminen on yksi haasteistamme. Pyrimme tavoittamaan myös niitä, jotka eivät ehkä käy kirkossa ja joilla ei välttämättä ole minkäänlaista kirkkosuhdetta. Tässä työssä Fresh Expressions -liike ja sen malli on hyvin tärkeä seurakuntayhteisöjen synnyttämisessä, Joanna Farnworth kertoo.

Manchesterin hiippakunnan verkkosivut

The Church of England Facebookissa

The Diocese of Manchester Facebookissa

 

 Evankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta