Vuoden pappi on työpaikkapappi Ismo Kunnas | Tampereen hiippakunta

Vuoden pappi on työpaikkapappi Ismo Kunnas


Vuoden papiksi 2014 on valittu Tampereen eteläisen seurakunnan kappalainen Ismo Kunnas. Valinta julkistettiin Papiston päivien avajaisissa Jyväskylässä 30.9.

ismo kunnasValinnan perusteluissa todetaan, että Kunnas on työpaikkapappina tuonut seurakuntaa ihmisten arjen keskelle ja antanut kirkolle kasvot. Työpaikkapappina hän tukee henkilöstöä jaksamisessa, työelämän muutoksissa ja elämän eri vaikeuksissa.

”Jos saan uskonnon kokeesta kympin, musta tulee pappi.” Näin lausahti Ismo Kunnas vitsinä 14-vuotiaana Tampereen Norssissa vuonna 1977. Vuonna 1993 hänet vihittiin papiksi Lapuan tuomiokirkossa.

Ismo Kunnas työskentelee Tampereen eteläisen seurakunnan kappalaisena ja diakoniapappina. Hän on työskennellyt samassa seurakunnassa kohta 18 vuotta. Hän asuu seurakuntansa alueella, on kotoisin samasta kaupunginosasta ja on käynyt myös koulunsa nykyisen työseurakuntansa alueella.

Kunnas toimii työpaikkapappina Valion Tampereen tehtaalla ja Sisä-Suomen Tampereen Poliisilaitoksella, joissa hän vierailee viikoittain. Välillä työhön kuuluu myös suruviestin vieminen poliisin apuna.

Kunnas kokee työpaikkapappina toimimisen hyvin merkityksellisenä.

– Olen saanut olla työikäisten ihmisen parissa. Alku on aina ollut hidasta, mutta vähitellen syntyy luontevia kontakteja. Kirkko ja pappi eivät ole etäisiä, kun istutaan saman pöydän ääressä kahvilla. Juttua syntyy luonnostaan. Suhtautumista kuvaa se, että puhe ei lakkaa eikä synny vaivautunutta hiljaisuutta, kun tulen paikalle.

Kunnas on syntynyt Tampereella vuonna 1963. Hän on valmistunut teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta 1993 ja vihitty samana vuonna papiksi Lapualla. Hän harrastaa puutarhan hoitoa, lukemista ja kitaran soittoa. Kunnas on naimisissa, ja hänellä on kaksi lasta.Evankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta