Ylöjärven seurakunta tarjoaa leirikeskusta turvapaikanhakijoiden hätämajoitukseen | Tampereen hiippakunta

Ylöjärven seurakunta tarjoaa leirikeskusta turvapaikanhakijoiden hätämajoitukseen


Ylöjärven seurakunta tarjoaa Kurussa sijaitsevaa Lammasniemen leirikeskusta turvapaikanhakijoiden hätämajoitusta varten. Seurakunta selvittää myös mahdollisuuksia käyttää Lempiäniemen leirikeskusta vastaavaan tarkoitukseen.

– Avun tarve on nyt akuutti. Tämän tilanteen äärellä ei ole oikeastaan edes vaihtoehtoja, vaan seurakuntana autamme ihmistä hänen hädässään, linjaa Ylöjärven kirkkoherra Kimmo Reinikainen.

– Olemme ennennäkemättömän tilanteen edessä riippumatta siitä, mitä maailman tasolla pystytään tekemään kriisin pitkäjänteiseksi ratkaisemiseksi. Tässä ja nyt nämä ihmiset ovat keskellämme. Jeesuksen sanoin ”Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille.”

– On itsestään selvää, että kristilliseen elämään ja Jeesuksen seuraamiseen kuuluu muukalaisten majoittaminen ja vaatettaminen. Tämä tilanne on meille haaste siitä, olemmeko oivaltaneet mitä Jeesuksen opetus lähimmäisen rakastamisesta käytännössä tarkoittaa, viestittää myös Ylöjärven kirkkovaltuuston puheenjohtaja Matti Hernesaho.

Seurakunta on yhteistyössä SPR:n paikallisosaston kanssa järjestänyt Ylöjärvellä myös vaate- ja tavarakeräyksen turvapaikanhakijoiden auttamiseksi. Keräykseen voi osallistua tuomalla keräyspisteisiin vaatteita (erityisesti miesten ja lasten vaatteita), taloustavaraa (lusikoita, lautasia, kattiloita ym.), kenkiä tai vuodevaatteita. Keräyspisteinä toimivat ainakin viikon 37 ajan Ylöjärven srk-keskus, Unelmatupa, Pappilan Perhetalo ja kahvila-olohuone Risteys.

Tarkempia tietoja keräyksestä:

www.ylojarvenseurakunta.fi

www.facebook.com/ylojarvenseurakuntaEvankelis-luterilainen kirkko
Sakasti kirkon työntekijöille
Kirkon koulutuskalenteri
Kirkko Facebookissa
Kirjaudu sisään
Hiippakunnan yhteystiedot
Hiippakunnan koulutuskalenteri
Lomakkeita, ohjeita ja materiaaleja
Ohjeet pappisvihkimyksen hakemisesta
Työnohjaus
Piispantarkastukset
Uusille työntekijöille
Tuomiokapitulin päätökset
Uutisia hiippakunnasta
Kehityskeskustelualusta
Avoimet työpaikat
Arkisto
Lähetä palautetta
Tampereen hiippakunta | Eteläpuisto 2c, 33200 Tampere | email: tampere.tuomiokapituli@evl.fi
Sivujen toteutus: Tampereen hiippakunta